АКТУАЛЬНО

Процес беатифікації Митрополита Андрея, швидше за все, до 2015 року закінчиться

Середа, 26 червня 2013, 10:26
«У 2015 році УГКЦ відзначає 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея (Шептицького). Тому думаю, що процес його беатифікації до цього часу закінчиться. Сподіваюся, що за два роки ми будемо прославляти блаженного Митрополита Андрея», - про це сказав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання журналістів під час всеукраїнської прощі до Страдчу, що на Львівщині, присвяченій пам’яті страдецьких блаженних мучеників о. Миколая Кондрата і дяка Володимира Прийми, Дню мирянина та Року віри.

На запитання про те, яким має бути сучасний мирянин, Глава УГКЦ відповів, що «він повинен бути подібними до гірського озера - глибоким і криштально чистим». Предстоятель Церкви також поділився міркуваннями щодо значення паломництва в житті мирян: «Той, хто йде в паломництво, шукає правдивої істини, якою є Ісус Христос. Усі ми хочемо жити повним життям, а таке життя - це  Христос», - пояснив він.

Одразу після страдецького паломництва Верховний Архиєпископ УГКЦ вирушив до Польщі, щоб, за його словами, зробити ще один крок у справі українсько-польського примирення. «Думаю, що дуже важливо нам, українцям, пошанувати той біль, який мають поляки, зокрема Волинську трагедію. Ми ж маємо теж бути речниками свого народу і теж повинні говорити про свій біль», - заявив Предстоятель УГКЦ.

Як повідомив журналістам Блаженніший Святослав, 27 червня у Варшаві він візьме участь у панахиді з нагоди 70-х роковин Волинської трагедії. Також зустрінеться із Президентом Польщі. 28 червня у Варшаві ієрархи Римо-Католицької Церкви в Польщі та Української Греко-Католицької Церкви підпишуть польсько-українську декларацію щодо 70-річчя Волинської трагедії. 

«Основні тези зводяться до того, що ми хочемо продовжувати справу примирення. Я попрошу прощення словами, які виголосив мій попередник Блаженніший Любомир перед Папою Римським Іваном Павлом ІІ, говорячи, що так склалося історично, що багато синів і дочок України скривдили своїх польських братів. Таку сама формулу прощення від імені поляків виголосить владика Юзеф Міхалік», - додав він.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next