АКТУАЛЬНО

Протягом Різдвяного посту львів’яни молитимуться перед Вифлеємською іконою Богородиці

Середа, 25 листопада 2020, 12:12
З нагоди початку Різдвяного посту в суботу, 28 листопада 2020 року, о 17-00 в архикатедральному соборі Святого Юрія під час всенічного бдіння митрополит Львівський Ігор Возьняк запалить вифлеємську лампаду, яка протягом усього Різдвяного посту буде виставлена в соборі разом із Вифлеємською іконою Божої Матері.

Вифлеємська чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва усміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною. Постійне місце перебування Вифлеємської чудотворної ікони Божої Матері – базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя, про сімейне щастя. У будь-яких життєвих обставинах вірні звертаються в молитвах до Пречистої Богородиці і просять про Її допомогу.

Протягом Різдвяного посту в архикатедральному соборі Святого Юрія щодня о 10-00, а в неділю об 11-00 служитимуть Молебень до Пресвятої Богородиці перед Вифлеємською іконою Матері Божої. Богослужіння транслюватимуть онлайн.

«Розпочнімо Різдвяний піст – цей особливий період підготування до Народження Господа нашого Ісуса Христа – зі світлом Вифлеємського вогню, щоб воно доторкнулося і зігріло кожного з нас, а головне – принесло в наш дім довгожданий мир. Прибігаймо до нашої Небесної Неньки в всіх наших бідах і труднощах, і пам’ятаймо, що саме за посередництвом Пресвятої Богородиці ми зможемо випросити собі благодаті в Господа, бо, як молимося у молитві: «Ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла», – запрошує вірних до спільної молитви адміністрація собору.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://sobor-svyura.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next