АКТУАЛЬНО

Провінційні делегати салезіанських спільнот з душпастирства молоді зустрілися в Барселоні

Понеділок, 12 лютого 2018, 13:17
З 5 до 10 лютого у Барселоні відбувалася зустріч представників салезіанських спільнот з душпастирства молоді Європи. Такі зустрічі проходять систематично і в їхню програму включені інтенсивні роздуми щодо молодіжної ситуації певного регіону. Від українських салезіан на заході був о. Анатолій Гецянин.

Цьогорічна  зустріч розпочалася з роздумів над тим, що несе в собі  Слово Боже та яке значення має особисте навернення. Також були запропоновані три блоки питань для доповнення роздумів, зокрема про відвагу віри, про глибину і радість від певних рішень, про посвяту своєму служінню, про особистісний духовний шлях. Усі присутні мали можливість поміркувати над власним життям, тим, яке місце просідає в ньому Господь, переосмислити ці речі, за які ми прославляємо Господа та пригадати про особистий досвід Його милосердя.

Опісля в маленьких групках відбулося ділення Божим Словом. Перша частина програми закінчилася Літургією, яка, можна сказати, відкривала двері до важливих напрацювань зустрічі. Варто зазначити, що фокус уваги був спрямований на такі аспекти: основні засади салезіанського душпастирства; синод молоді; місійний салезіанський волонтаріат; презентація книги душпастирства молоді.

Кожній темі приділяли один день. Усі присутні ділилися добрими практиками, які вже існують у салезіанських провінціях. Найбільше уваги присвятили праці стосовно Синоду молоді, з'ясувавши, що в цій сфері зробила кожна з провінцій і що ще слід зробити. Такі заходи є дуже важливими для кожного з делегатів душпастирства, адже це не лише можливість познайомитись між собою, а також добра нагода відчути себе невід’ємною частиною усього Салезіанського згромадження.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next