АКТУАЛЬНО

Пункт видачі гуманітарної допомоги БФ «Карітас-Львів» роздав близько чотири тонни речей

Вівторок, 24 листопада 2015, 14:44
Уже півтора року при БФ «Карітас-Львів» діє пункт видачі гуманітарної допомоги. Його відкрили ще в червні 2014 року, щоб надавати допомогу вимушеним переселенцям із Донецької та Луганської областей і АР Крим, а також інвалідам, багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, сім’ям учасників АТО, пенсіонерам, безпритульним, усім, хто опинився у складних обставинах життя. За цей час було видано близько чотирьох тонн одягу, взуття, побутових речей. Послугами банку речей скористалися близько 500 осіб, з них майже 200 вимушених переселенців.

Найбільше було видано гуманітарної допомоги в червні цього року – 604 кг. У середньому щомісяця до банку речей звертається понад 30 осіб. Найбільше звернулося в березні цього року – 49 осіб, з них – 32 вимушених переселенців.

Завідувач пункту видачі гуманітарної допомоги п. Ірина Рогова зазначила, що в основному речі приносять львів’яни. Вони можуть бути вживаними, але в доброму стані. Приносять жіночий, дитячий і чоловічий одяг, взуття, дитячі іграшки, книжки, посуд та інші побутові речі. Банку речей дарували також дитячі ліжечка, манежі, візочки. Виноградівська фабрика передала партію нового одягу.

У пункті видачі гуманітарної допомоги весь одяг посортований завдяки праці трьох волонтерів соціального служіння Карітасу Львова - п. Анни, п. Валентини, п. Ігоря. Утім, речі розходяться дуже швидко, тому є потреба в постійному поповненні.

Відвідувачка банку речей Вікторія приїхала до Львова з Маріуполя у квітні. Має двоє маленьких дітей. Саме для них і обирає одяг у пункті видачі гуманітарної допомоги, адже на порозі вже зима. Вікторія вважає, що такий заклад дуже потрібний, адже дитячі речі дорогі, а окрім харчування їм ще доводиться платити три тисячі гривень за оренду житла. Про Карітас Львова довідались через інтернет.

Пункт  видачі гуманітарної допомоги розташований за адресою вул. Лобачевського, 22, (Львів) працює в понеділок та четвер з 12.00 до 14.00. Для отримання речей із собою необхідно мати документи, що посвідчують особу, скерування від місцевого пароха.

Прес-служба БФ «Карітас-Львів»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next