АКТУАЛЬНО

П’ятдесятиліття богопосвяченого життя сестри Софії Лебедович відзначили сестри служебниці

Четвер, 18 червня 2020, 10:32
17 червня 2020 року Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії святкує золотий ювілей - 50-ліття богопосвяченого життя сестри Софії Лебедович, генеральної настоятельки.

Сестра Софія вступила до Згромадження сестер служебниць НДМ 17 червня 1970 р. у провінції Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ в Польщі.  Це були нелегкі часи для нашої Української Греко- Католицької Церкви, яка разом з нашим народом народу опинилися на вигнанні. Завдяки священникам, богопосвяченим особам та свідомим українським родинам наша Церква і народ не втратили своєї ідентичності і зберегли рідну мову та культуру. Сестра Софія провадила катехитичну працю для дітей та молоді у різних місцевостях Польщі, а також реколекції для дівчат, молоді та родин, брала діяльну участь у Капітулі польсько-українського поєднання. А разом з цим, виконувала багато років служіння у провінції як секретарка, дорадниця, економка та провінційна настоятелька провінції Матері Божої Неустанної Помочі.

Господь дарував їй натхнення та допоміг втілити в життя мрію - створити Екуменічний дім соціальної допомоги для служіння особам літнього віку та потребуючим. А особливим виявом Його довір`я є запрошення до служіння у проводі Згромадження.

У Генеральному дому сестер служебниць в Римі подячну Божественну Літургію очолив владика Діонісій Ляхович, делегат з повними правами апостольського екзарха для вірних Української Греко-Католицької Церкви в Італії. У своєму слові єпископ привітав матір Софію з ювілеєм та побажав словами святого апостола Павла з Другого послання до коринтян (2, 3-10): «Ми в усьому виявляємо себе, як слуги Божі, у великій терпеливості, скорботах, у нуждах, у тіснотах, під ударами, в темницях, у заколотах, у трудах, у неспанні, у постах, у чистоті, у знанні, у довготерпеливості, у лагідності, у Святому Дусі, у щирій любові, у слові правди, в силі Божій, у зброї справедливости в правиці й лівиці, у славі й безчесті, у наклепах і в добрій славі; як обманці, однак правдиві, як незнані, а проте надто знані; як ті, що вмирають, а все живі; як карані, та не забиті; як сумні, та завжди веселі; як бідні, а багатьох збагачуємо; як ті, що нічого не мають, а все посідаємо".

Сестри служебниці дякують Богові за дар життя і покликання матері Софії, генеральної настоятельки, та прославляють Господа за всі дари і таланти, якими Він у своїй милосердній любові дуже щедро її обдарував, а матері Софії - за те, що ці дари примножила і радо та з жертовною любов`ю ними ділиться.

Нехай Господь і надалі щедро благословляє Ваше життя і служіння! Бажаємо Вам радості і миру та повноти благодаті Святого Духа, яка просвічує, навчає та освячує! Нехай Пресвята Богородиця, наша Мати і Покровителька, огортає Вас своєю материнською любов`ю та провадить і вчить розпізнавати і виконувати Божу волю. Нехай блаженна Йосафата, яка завжди йде перед Вами, готує своїм заступництвом дорогу до людських сердець та провадить до Божого Царства!

Сестри служебниці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next