АКТУАЛЬНО

«П’ятдесятниця – початок нового життя для всього створіння», - екореферент Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

Середа, 11 червня 2014, 11:40
8 червня 2014 року Божого, свято П’ятдесятниці, став особливим днем для с. Сідлище Коломийського району Івано-Франківської області, тому що громада разом зі священнослужителями по-особливому прославляла Творця за Його створіння і роздумувала над екологічною складовою християнської віри.

Після Служби Божої диякон Володимир Ціховський, референт з питань екології в Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ, провів у сільському клубі лекцію на тему «Християнська відповідальність за Богом створений світ – природу», під час якої було зазначено, що руйнування природного довкілля – це гріх проти заповідей «Не вбий» та «Не кради» і що свята Церква цей гріх відносить до найвищої категорії «гріхів, які кличуть про помсту до неба».

Диякон Володимир поставив особливий акцент на тому, що в сучасному світі, в якому економічна та екологічна кризи стають причиною погіршення стану здоров’я та якості життя мільйонів людей, кожен із нас є відповідальним за кожного. «На нас, християнах, тих, хто визнає Бога-Отця своїм Творцем, Сина Божого Ісуса Христа – своїм Спасителем і Відкупителем, а Духа Святого – єдиним Утішителем, лежить особлива відповідальність за долю світу та за стан сучасного суспільства і природного довкілля», – підкреслив захисник створіння Божого на теренах Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Представник Бюро УГКЦ з питань екології також наголосив, що свято Зіслання Святого Духа – це свято початку нового життя для всього створіння Божого. «Наскільки зміниться та оновиться після П’ятдесятниці наше суспільство, великою мірою залежить від того, наскільки ми будемо здатні прийняти та подвоїти щедрі дари Святого Духа», – сказав на завершення диякон.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next