АКТУАЛЬНО

П’ятий національний круглий стіл: духовність та моральність – ключ до вирішення екологічної кризи

Середа, 11 листопада 2020, 13:16
9 листопада у Кривому розі відбувся національний круглий стіл на тему «Екологія», організований Міністерством культури та інформаційної політики України (МКІП) в рамках Національного культурного діалогу на найбільш актуальні проблеми країни, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

На порядку денному стояли такі глобальні екологічні виклики, як кліматичні зміни та втрата біорізноманіття, а зокрема ті, які притаманні нашій країні, серед яких, зокрема, проблема відходів та забруднення довкілля. Особлива увага була присвячена стану атмосферного повітря у Кривому розі та впливу екологічних наслідків на здоров’я населення. Присутні спікери також дискутували про структурні передумови та практичні можливості покращення екологічної ситуації.

До дискусії долучився проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви, який констатував, що мова йде про дуже вагомі, болісні та актуальні для українського суспільства екологічні питання. Однак, з огляду на те, що екологічна криза спричинена передусім кризою людини, її віри, духовності та моральності, то відповідно, саме в цій площині маємо шукати ключі для її вирішення. «Якщо бажаємо долати екологічну кризу не в наслідках і симптомах, але в причині, то потрібно приділити вагому увагу для плекання духовності та моральності нації, невід’ємною частиною якої є відповідальність за ближнього і весь наш спільний природний дім», – зазначив очільник церковної екологічної інституції.

Ініціатива МКІП передбачає проведення семи круглих столів у різних містах України – Києві, Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві.

ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next