АКТУАЛЬНО

П’ятого листопада минає десята річниця з дня смерті владики Софрона (Дмитерка)

Понеділок, 05 листопада 2018, 12:19
Сьогодні в Івано-Франківську молитовно відзначать десяту річницю упокоєння владики Софрона (Дмитерка). Саме 5 листопада минає десять років із того дня, коли Господь покликав по вічну нагороду довголітнього єпископа Івано-Франківської єпархії, ревного світоча Української Греко-Католицької Церкви владику Софрона (Дмитерка).

Владика Софрон очолював Івано-Франківську єпархію 29 років. Це були роки жертовного служіння в тоталітарному режимі. Він пережив арешти та заслання, був змушений таємно виконувати свої душпастирські обов’язки, працюючи на цивільній роботі. Усього за часи підпілля владика висвятив понад 65 священиків. Він був у когорті духовенства, яка в 1989 р. представляла голос УГКЦ у Москві.

Сьогодні в архикатедральному соборі Івано-Франківська вірні та духовенство взяли участь у поминальних богослужіннях за владикою Софроном: Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Митрополит Володимир (Війтишин), і панахиді в крипті собору.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next