АКТУАЛЬНО

Під час науково-практичного семінару презентували книгу «Подорож всередину себе. Еннеаграма як теорія особистості»

Середа, 29 червня 2011, 09:36
Вперше українською мовою вийшла у світ книга «Подорож всередину себе. Еннеаграма як теорія особистості» видавництва «Колесо». Її автор - о. Арнальдо Панґрацці, чернець ордену камілліанців, президент Італійської асоціації еннеграми. Переклад з італійської здійснила с. Олександра Якимець (СНДМ). Презентація видання відбулася під час науково-практичного семінару з еннеаграми, який проходив 20-25 червня 2011 року в м. Надвірна (Івано-Франківщина), в Реколекційно-відпочинковому центрі сестер служебниць. Ініціатор заходу — Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Української Греко-Католицької Церкви.
Вперше українською мовою вийшла у світ книга «Подорож всередину себе. Еннеаграма як теорія особистості» видавництва «Колесо». Її автор - о. Арнальдо Панґрацці, чернець ордену камілліанців, президент Італійської асоціації еннеграми. Переклад з італійської здійснила с. Олександра Якимець (СНДМ). Презентація видання відбулася під час науково-практичного семінару з еннеаграми, який проходив 20-25 червня 2011 року в м. Надвірна (Івано-Франківщина), в Реколекційно-відпочинковому центрі сестер служебниць. Ініціатор заходу — Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Української Греко-Католицької Церкви. У книзі на 170 сторінках послідовно та систематично викладено основні принципи та нові напрацювання системи знань, що має назву "Еннеаграма". Це запрошення до мудрості для тих, хто намагається будувати християнське життя на засадах мирного співіснування з людьми. «Пізнання еннеаграми дозволяє очиститися від упереджень та збагнути Боже створіння глибше і ширше, ніж ми це зазвичай робимо у повсякденному житті», - йдеться у передмові до книги. Еннеаграма завдяки власній типології є добре збудованим, зрозумілим та простим путівником для «дев‘ятьох типів» особистостей. Автор викладає матеріал простою мовою, додаючи для кращого сприймання схеми й малюнки. «Свого часу я цікавився багатьма теоріями: гештальт-терапією, тенденційним аналізом тощо. Але остаточно прийняв саме цю систему - вона миттєво досягає серця людини, вловлює суть проблеми і швидко вирішує її. Це вчення більш суттєво розглядає типажі осіб та їхні взаємовідносини, ставлення до життя, побут у родині, релігійну активність, духовний ріст кожного з представників дев’ятки. Це наче така собі манера дивитися на світ - можна бачити довкола тільки стіни й стелю, але є шанс уздріти за ними небосхил», - пояснює зміст написаного професор-богослов Арнальдо Панґрацці.  

Департамент інформації УГКЦ

Довідка: Отець Арнальдо Панґрацці — професор Міжнародного богословського інституту душпастирства у сфері охорони здоров’я "Камілліанум" (м. Рим). В Україні автор відомий своїми публікаціями: «Мозаїка милосердя» (2008), «Будь соняшником біля плакучих верб» (2010).
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next