АКТУАЛЬНО

Під час пастирського візиту на Тлумаччину владика Василь (Івасюк) освятив алею Небесної сотні

Вівторок, 25 листопада 2014, 12:27
23 листопада до с. Нижнів, що на Тлумаччині, до місцевого храму святого Архистратига Михаїла, якому скоро виповниться чверть тисячоліття, із пастирським візитом прибув Преосвященний владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький.

Після урочистої зустрічі архиєрея було здійснено освячення відреставрованого святилища з новими престолом та проскомидійником. Владика Василь у співслужінні зі священиками та деканом Тлумацьким о. мітратом Павлом Дутчаком очолив Божественну Літургію.

У проповіді владика Василь розповів про покровителя храму. Єпарх наголосив, що присутність у церковному житті досвіду архистратига Михаїла є великим даром для нашого часу, оскільки за його прикладом людина повинна вміти протистояти всяким викликам зла.

Цей день залишиться незабутнім і через освячення в селі пам’ятного хреста та алеї Небесної сотні. Уся громада на чолі з архиєреєм перейшла до монументів, де єпископ здійснив їх освячення.

Також парафіяни побачили висвячення нового диякона Андрія Лучина, студента сьомого курсу Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

Високою церковною нагородою - золотим хрестом - владика Василь відзначив священика Тлумацького деканату о. Олега Легкодуха.

Адміністратор храму о. Руслан Пасічний подякував владиці за пастирський візит і архиєрейське благословення.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next