АКТУАЛЬНО

Під час прощі до Зарваниці застановлялися над родинною тематикою

Понеділок, 21 липня 2014, 16:44
19 липня 2014 р. під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці розважали на родинну тематику під проводом Комісії УГКЦ у справах родини. Цьогоріч основою для доповідей стало навчання митрополита Андрея Шептицького про родину, оскільки відзначаємо 70-ту річницю від дня його смерті, а наступного року УГКЦ святкуватиме 150-річчя від дня народження.

Розважання очолив владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, голова Синодального комітету подружжя та сім’ї. Він звернувся до паломників із привітальним словом та уділив своє Архиєрейське благословення. Владика Дмитро побажав усім миру в нашій Батьківщині, миру в родинах та наголосив, що саме через родину приходить мирне майбутнє нашого народу.

Паломники мали нагоду застановитися над різними аспектами родинного життя. Голови єпархіальних комісій родини виголосили науки на родинну тематику на основі навчання митрополита Андрея Шептицького. Отець Іван Хміль, голова Комісії родини Луцького екзархату, виступив із доповіддю на тему: «Міцна і щаслива родина – основа суспільства». Чоловік і дружина, батько і мати – це дві основи, які творять родину. Про завдання чоловіка і батька в сім’ї розповів представник від Сокальсько-Жовківської єпархії, а роль дружини і матері розкрив о. Олег Гладун, голова Комісії родини Бучацької єпархії. Один з обов’язків добрих християнських батьків - релігійне виховання і саме про нього розповів о. Василь Нестер, голова Комісії родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Особливо актуальна тема на сьогодні - патріотичне виховання в родині. Доповідь про це виголосив о. Василь Чорній, представник Івано-Франківської архиєпархії. Один із важливих аспектів родинного життя - проведення спільного дозвілля, що дозволяє зміцнити стосунки та набратися наснаги. Голова Комісії родини Київської архиєпархії о. Ігор Гріщенко розповів про ефективне проведення дозвілля в сімейному колі. Доповідь на тему: «Віра родин ісповідників Теребовлянщини» представив голова Комісії родини Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Іван Сивак. На закінчення розважань до прочан звернувся о. Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини.

Доповіді супроводжувалися виступами музичних колективів та виконавців, які представляли єпархії УГКЦ.

 

Прес-служба Комісії УГКЦ у справах родини

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next