АКТУАЛЬНО

Під час вишколу священиків Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ говорили про місце екологічного вчення Церкви в Рік Божого милосердя

Вівторок, 05 січня 2016, 15:18
4 січня 2016 року Божого в академічному приміщенні Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ відбувся другий семінар, організований владикою Йосафатом (Мощичем), Єпископом-помічником вищезгаданої архиєпархії, з метою вишколу священиків для проведення місії, реколекцій, днів духовної віднови під час Ювілейного року Божого милосердя.

З ініціативи владики Йосафата, відповідального за відзначення Року Божого милосердя в Івано-Франківській архиєпархії, було створено групу священиків, які в 2016 році на Прикарпатті будуть нести до вірних і всіх людей доброї волі спасенну звістку про те, що Господь є милосердний і люблячий Батько.

Під час цього семінару духовні отці мають можливість слухати теми з різних богословських дисциплін з особливим акцентом на Божому Милосерді. Кожен доповідач готує окрему тему з догматичного, морального, патристичного, біблійного, літургійного богослов’я, щоби подати необхідний матеріал для спільного переосмислення християнської віри, в якій центральною темою є Боже милосердя.

Під час другої зустрічі було представлено декілька тем. Першим до слова владика Йосафат запросив о. Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який підготував семінар на тему «Місце екологічного вчення Церкви в часі Року Божого милосердя».

У презентації священик коротко, лаконічно, беручи за основу вчення Церкви про християнську відповідальність за Боже створіння, розповів присутнім про те, що Боже милосердя – це звістка, на яку очікує ціле Боже створіння. «Через покаяння і навернення Господь своїм милосердям дозволяє людині повернутись на її місце серед створіння Божого - як його “вінець”», - підкреслив о. Володимир. Доповідач також наголосив, що милосердя – це певний динамічний, преображаючий, надприродній процес, під час якого той, хто сам прийняв прощення від Бога, у Дусі Святому починає дивитися на довколишній світ очима Сина Божого, в якому все було сотворене. Щоби переконливо довести, що екологічне вчення Церкви є невід’ємною складовою християнської віри, о. Володимир навів ряд прикладів дружнього ставлення до довкілля з повсякденного життя, назвавши ці вчинки «розширеним списком діл милосердя».

Підсумовуючи тему, священик наголосив, що трепетне ставлення до Божого створіння – природи – це ніщо інше, як конкретний вияв милосердя до наших ближніх і прояв любові до прийдешніх поколінь, а також превентива різних бід, техногенних катастроф, попередження будь-яких конфліктів, у тому числі й військових, в яких неймовірно страждає ціле створіння Боже, включно зі своїм «Вінцем».

Наступний вишкіл-семінар для поглибленого вивчення теми Божого милосердя заплановано на 6 лютого 2016 року Божого.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next