АКТУАЛЬНО

Під гаслом «Молодь для Церкви і Церква для молоді» відбувся II З’їзд молоді Бучацької єпархії

Понеділок, 19 травня 2014, 16:08
17 травня під гаслом «Молодь для Церкви і Церква для молоді» Комісія у справах молоді Бучацької єпархії з благословення владики Дмитра (Григорака) організувала II Єпархіальний з’їзд молоді.

У з’їзді, що проходив перед катедральним собором Верховних апостолів Петра і Павла м. Чорткова, взяло участь біля тисячі молодих осіб. Прибули вони разом зі своїми духовними наставниками. З’їзд став знаковою подією для налагодження тісніших зв’язків між священиками та молоддю, а також між молодими людьми всієї єпархії для подальшого творення Єдиного молодіжного простору УГКЦ, а зокрема – живої парафії.

«Ми хочемо об’єднати молодь та виховати її в Церкві, бо саме Церква приносить найбільше щастя», – зазначив мету з’їзду отець Мар’ян Лемчук, голова Комісії у справах молоді Бучацької єпархії. «Саме тому і обрали цьогорічне гасло: «Молодь для Церкви і Церква для молоді», адже одне без іншого не може добре функціонувати. Ми хотіли підкреслити, що існують різні шляхи прослави Бога і вони є радісні. Бог радіє, коли ми Його прославляємо як в Літургії, так і в інших речах», – підкреслив о. Мар’ян.

Ця зустріч стала також однією із ключових подій у роботі з єпархіальною молоддю загалом – з ініціативи Комісії у справах молоді Бучацької єпархії протягом восьми місяців тривав вишкіл аніматорів, які разом із Комісією організували цей масштабний захід. Навчання проводила львівська молодь із Благодійної організації «Фонд «Разом для молоді».

Продовженням формування Єдиного молодіжного простору стане Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії», що пройде 10-13 липня у Львові. Стати його учасниками запросив присутніх о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ. Також він закликав до єднання в молитві за молодь, що вже традиційно відбувається останнього четверга кожного місяця як у храмах УГКЦ, так і приватно. 

Інтерактивні реколекції для молоді провів о. Максим Рябуха СДБ. Аніматори розповіли про історію та визначні місця Чорткова, організували флешмоби, банси, різноманітні ігри та роботу в групах. Під час вечірньої концертної програми виступили о. Василь Брона та тернопільський гурт «Фіра». Декілька номерів, зокрема пантоміму, представила молодь із парафіяльних молодіжних спільнот м. Чорткова.

На завершення владика Дмитро віддав учасників з’їзду під опіку покровительки молоді Бучацької єпархії – блаженної мучениці с. Тарсикії СНДМ, мощі якої постійно перебуватимуть у катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла м. Чорткова.

фоторепортаж

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next