АКТУАЛЬНО

Підгорецький монастир ремонтують за державні кошти

Четвер, 15 вересня 2011, 15:52
Протягом десятиліть на території Підгорецького монастиря отців василіан (Львівщина) розвивалися ерозійні процеси. Основна причина – монастир знаходиться у межах древньозсувного схилу (перепад висот становить приблизно 75 метрів, відбувається постійне перенасичення ґрунтів водою).
Протягом десятиліть на території Підгорецького монастиря отців василіан (Львівщина) розвивалися ерозійні процеси. Основна причина – монастир знаходиться у межах древньозсувного схилу (перепад висот становить приблизно 75 метрів, відбувається постійне перенасичення ґрунтів водою). З першого вересня цього року завдяки старанням теперішнього ігумена монастиря о. Віктора Батога, ЧСВВ, та багатьох його попередників проводять протизсувні заходи. Примітно, що кошти виділені з державного бюджету. Отець Віктор розповів, що всі укріплювальні роботи триватимуть до трьох місяців. І це ніяк не зашкодить ні щоденним молінням, ні прощам, ні реколекціям та відпустам, які постійно проводяться у Підгорецькому монастирі.  

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ

  Довідка: Комплекс Василіанського монастиря належить до визначних пам’яток барокової архітектури галицької школи. Розташований на західному підніжжі городища стародавнього Пліснеська (давньослов’янське поселення зародилось у VII-VIIІ століттях, найбільшого розвитку досягло у Х столітті. Ймовірно, поселення у Х столітті було значним торговим центром на шляху вікінгів з Дніпра, Скандинавії до Великої Моравії. Також припускають, що Пліснесько було одним з найдавніших християнських центрів Галичини, за своєю площею співрозмірним з найбільшими княжими центрами Київської Русі, зокрема, Києвом). Про велику значимість пам’ятки свідчить і те, що у 1965 році Постановою Ради Міністрів Української РСР городище взято під охорону держави. Його територія була вилучена із земельного обігу і відведена під сінокіс.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next