АКТУАЛЬНО

Підкамінь збирає друзів Українсько-канадського альянсу глухих і слабочуючих

Четвер, 05 липня 2018, 12:57
У Підкамінському навчально-реабілітаційному центрі з поглибленою професійною підготовкою Бродівського району Львівської області пройде «Літня школа української жестової мови та культури глухих».

Це 28-й щорічний літній навчально-рекреаційний табір для глухих дітей, їхніх батьків, педагогів і глухих дітей-сиріт із різних регіонів України. Проходитиме він 8–14 липня 2018 року. Проект літніх таборів Альянсу для глухих і слабкочуючих та Центру сприяння освіті інвалідів започаткований у 2000 році. З 2010 року реалізується у співпраці з Українським католицьким університетом.

Мета організаторів табору – сприяти духовному, інтелектуальному й фізичному розвитку глухих і слабкочуючих дітей та сиріт – вихованців спеціальних шкіл-інтернатів; розвивати ідеї інтеграції глухих і слабкочуючих дітей у загальне навчальне середовище та їх соціальної адаптації в українське суспільство; поєднати нечуючих дітей і чуючих студентів та педагогів для участі у спільних навчальних, творчо-креативних, спортивно-масових і розважальних заходах; презентувати новітні методи викладання української жестової мови для чуючих вчителів, які працюють із глухими дітьми та проводити інтенсивні заняття із вивчення української жестової мови.

У таборі відпочиватимуть, вчитимуться і змагатимуться діти-сироти із Піщанської школи для нечуючих, глухі та слабкочуючі учні зі Львова, Підкаменя, Хуста, Чернівців і Теребовлі. Займатимуться з дітьми студенти та викладачі Українського католицького університету і Кам’янець-Подільського національного університету, фахівці з Лабораторії жестової мови. Директори шкіл, які минулого року привозили групи своїх дітей і вчителів на табір у Теребовлю, також будуть бажаними гостями.

Програма табору охоплює заняття з української жестової мови, розвивальні ігри для дітей, квести, кулінарний конкурс, спортивні змагання, екскурсії й активний відпочинок. Аніматорами будуть студенти спеціальності «соціальна педагогіка/соціальна робота» Українського католицького університету Олена Федько, Христя Купчева та Сандра Сасадеуш, які розробили цікаву програму заходів.

Питаннями духовного розвитку учасників табору опікуватиметься отець- диякон Олег Плішило, студент магістратури Папського інституту в Римі, випускник Львівської духовної семінарії. Щовечора духовні бесіди священик проводитиме жестовою мовою. Вчитимуть дітей української жестової мови Наталія Адамюк та Оксана Дмітрієва.

Організатор і керівник табору – колишній вчитель Львівської школи Марії Покрови для глухих дітей Ігор Кобель.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next