АКТУАЛЬНО

Підопічні діти переселенців БФ «Карітас-Київ» відвідали театр імені Лесі Українки

П'ятниця, 26 грудня 2014, 06:35
«Сто п'ятдесят дітей із батьками з числа вимушено переселених зі Сходу України, яким надає допомогу БФ «Карітас-Київ» за спонсорської підтримки та активної участі колективу компанії «Київстар» відвідали театр імені Лесі Українки, в якому відбувся спектакль «Талант доброго серця», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

 Ця можливість виникла завдяки тісній співпраці БФ «Карітас-Київ» з вищевказаним  національним оператором зв’язку. Понад 150 дітей з батьками з числа вимушено переселених зі Сходу мали можливість відвідати виставу.

Глядачі отримали насолоду від чудової історії про взаєморозуміння між людьми, про допомогу друзів у скрутні часи, про щирість і доброту. Після привітання Діда Мороза і Снігуроньки  з прийдешнім Новим роком на малят вже чекали солодкі подарунки, а працівники Карітасу отримали слова вдячності від дітей і батьків за чудову нагоду відвідати виставу, за турботу і піклування про них.

Карітас Києва надає матеріальну допомогу для вимушених переселенців. П’ятсот п’ятдесят п’ять осіб отримують грошову допомогу на продукти харчування, теплі речі та на оплату оренди житла. А ще багато осіб отримали допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям, продуктами, засобами гігієни, засобами реабілітації (інваліді візки, ходунки, палички тощо). Допомога надавалася як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців. Проект спрямований на допомогу для найбільш незахищених верств населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму. Інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї мають змогу протягом п’яти місяців отримувати фінансову допомогу та підтримку.

Окрім цього, БФ «Карітас-Київ» спільно із БФ «Міжнародна Асоціація Підтримки України», об’єднавши зусилля, надають допомогу вимушено переселеним людям зі Сходу України та Криму, госпіталям, шпиталям, лікарням, потерпілим від лихоліття війни, а також людям, що перебувають у зоні АТО. За досить короткий час – від вересня до сьогоднішнього дня вдалося вже надати гуманітарної допомоги загальною вагою понад 50 тонн. Зараз ще буде роздано допомога вагою понад 75 тонн. Зокрема допомога буде надаватися у м. Дніпропетровську, м. Бердянську, м. Щастя та Артемівську.

 «БФ «Карітас-Київ» дякує всім, хто допомагає у допомозі переселенцям та просить допомоги тих, хто може її надати. Разом зможемо допомогти ще більшій кількості. Маючи таку можливість повноцінно можемо служити людям», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next