АКТУАЛЬНО

Підопічні Карітасу Коломиї отримали подарунки з Чехії

Субота, 17 січня 2015, 21:15
Уже традиційно в час різдвяних свят до Коломиї приїжджають благодійники з Чехії. Представники Карітасу-Оломоуц привозять подарунки нашим дітям. Їх готують чеські родини. У рамках цьогорічного проекту «Різдвяний подарунок» пакунки отримали шість десятків підопічних Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Отець Ростислав Стройвус – координатор гуманітарної допомоги архиєпархіального центру «Карітас-Оломоуц».  Він відповідає за проекти, які реалізуються в Україні. І, до слова, зовсім не випадково, адже народився і зростав у Коломиї. Саме тому до потреб Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отець ставиться з особливо увагою: «Коломия – моє рідне місто і, звичайно, у мене є ностальгія. Тут мешкає моя мама. Але людина повинна у своєму житті вирішувати, де саме вона принесе більше користі. Доля привела мене до Чехії. І, мабуть, завдяки цьому я маю можливість більше допомагати та підтримувати свою малу Батьківщину».

У Чехії отець Ростислав Стройвус проживає останні 23 роки, десять із них веде активну співпрацю з Карітасом Коломиї. Зазначає, що його архиєпархіальний центр має партнерів у всій Україні, та наш Карітас один з найважливіших. В гості отець приїжджає традиційно в час різдвяних свят. І що тішить – не з порожніми руками. «Ми реалізовуємо багато проектів. «Різдвяний подарунок» - один з найкращих. Пакунки готують чеські родини для українських дітей. Туди вони вкладають не лише матеріальні речі, а й частинку свого серця», - розповідає священик.

Цього разу чеські благодійники привезли до Коломиї майже три сотні подарунків. Їх давали кожній дитині особисто в руки. На знак вдячності наші хлопці і дівчата представили гостям яскравий вертеп. А 14-річний Тарас відразу взявся за оглядини. Хлопець ділиться, що цей рік не був до нього не дуже щедрий, тому з нетерпінням відкриває пакунок і не приховує емоції: «Ого, листівка з привітанням, парфуми, дартс, куртка, ліхтарик, солодощі. Клас! Дякую дуже благодійникам із Чехії!».

«Ця допомога для наших дітей дуже потрібна і важлива, - розповідає директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії диякон Сергій Триф’як, - ці хлопці і дівчата з сімей, які перебувають у складній матеріальній ситуації. І зазвичай на речі, навіть першої необхідності, батькам не вистачає грошей. Не вистачає коштів і нам, аби сповна їх забезпечити, тому дякуємо щиро нашим партнерам із Карітасу-Оломоуц.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next