АКТУАЛЬНО

Підпалений храм у Львові вдалося врятувати

Вівторок, 29 квітня 2014, 15:57
У ніч з 28 на 29 квітня 2014 року у Львові підпалили студентський храм Святого Володимира УГКЦ, що знаходиться на території студентського містечка Національного лісотехнічного університету (вул. Природна, 8а).

Додамо, що цей храм зведений у 2011 році і своє душпастирське служіння протягом останніх трьох років тут звершує о. Богдан Кулик. «Рано-вранці, близько 5.30, мені зателефонували і повідомили, що горить храм, у якому я душпастирюю. Прибувши на місце, я побачив, що обгоріла тільки стіна церкви. Крім цього, я також помітив, що стіни храму облиті бензином. Збереглася навіть пластикова пляшка, в якій знаходилася ця суміш»,- сказав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ о. Богдан.

За словами священика, жодних передумов для підпалу не було. «Це було як грім серед ясного неба», - ділиться студентський капелан. Вогонь не завдав значної шкоди церковній будівлі, бо пожежники встигли вчасно його погасити. Обгоріла лише одна – ліва – сторону храму. «Це Боже чудо, що храм не згорів. Ще б 5-10 хвилин - вогню було б не спинити», - продовжив отець.

Священик вважає, що відтепер храм потрібно охороняти всіма можливими способами. Цю відповідальність повинні взяти на себе студенти, прихожани храму і всі люди доброї волі.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next