АКТУАЛЬНО

Священики УГКЦ благословили прочан, які вирушили на пішу прощу з Полтави до Канева

П'ятниця, 16 травня 2014, 13:28
15 травня біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Полтаві відбулася молитва-благословення за учасників пішої прощі до славного м. Канева, яка триватиме кілька днів та завершиться в неділю. У ній взяли участь представники різних патріотичних організацій, українське козацтво, вчителі та студенти Полтави.

Молитву очолили представники Української Греко-Католицької Церкви — отці Юрій та Максим Кролевські. У своєму зверненні до полтавських прочан отець Юрій наголосив, що народ, який цікавиться своєю історією та культурою, любить її, впроваджує у своє життя та в життя своїх родин, має велике майбутнє. Великим чинником на шляху розвитку й становлення української самосвідомості є відвідування духовних осередків та вшанування пам'яті тих, хто боровся за кращу долю, добробут та майбутнє нашого українського народу.

"Очевидно, що Шевченко є культовою постаттю для кожного свідомого та небайдужого українця. Саме той Шевченко, який стояв біля витоків формування української культури, літератури та живопису, який заклав культурологічний фундамент українського буття, проявив в особливий спосіб свою любов до всього українського. Тому на прикладі таких патріотів, громадських діячів та великих українців, як наш Тарас має викристалізовуватися свідомість кожного громадянина, якому не байдуже, "буть Україні чи ні"", - сказав священнослужитель.

Священики подарували вервиці кожному прочанину та окропили їх свяченою водою. Потім всі разом заспівали гімн «Боже великий, єдиний» та Гімн України, і учасники прощі рушили в дорогу.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next