АКТУАЛЬНО

«Піст - час відродження та зцілення віруючої людини, а через неї всього суспільства..» - Глава УГКЦ

Понеділок, 23 лютого 2015, 11:37
Цього року підготування до Пасхи позначене лихоліттям війни та економічної скрути. Однак, піст - … час відродження, відновлення та зцілення віруючої людини, а через неї всього суспільства – силою і діянням Святого Духа.

Тому нехай наша витривалість у боротьбі за свободу і кращу долю рідного народу оновиться через добровільне самозречення задля оновлення приватного і суспільного життя, особисту жертву задля перемоги любові над ненавистю.

Пише у Пастирському посланні на Великий піст Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав.

Він також зазначає, що Великий піст – час духовного пробудження і очищення. На його думку, сам Господь в цей період спонукає нас до особливої уваги та роздумів над особистим життям, нашим ставленням до Бога і ближнього. Він запрошує нас перевірити, наскільки правильно ми переживаємо ті історичні обставини, в яких нам доводиться проходити цьогорічний шлях Великого посту.

«Немає справжнього посту й молитви без милостині, як також не можна любити Бога, не зауважуючи болю ближнього. До покаяння кличе нас наше сумління – голос Божий у нашій душі... Правильно пережитий час Великого посту підсилює цей голос, дозволяє, щоб ми краще його чули, не заглушували його…», - пояснив він.

На його думку, держава також повинна скласти іспит суспільного сумління, зокрема в  судовій системі: «Свідченням морального здоров’я держави є справедливий суд, що має за основу життєдайний Божий закон. Такий суд є моментом зустрічі між Божою правдою та особистим і суспільним буттям громадянина. Він перестає бути справедливим тоді, коли не шукає правди, а суддя – коли діє проти Божої істини та Його закону». Глава Церкви підкреслив, що несправедливий суд може бути інструментом насилля та розправи над людиною, засобом репресій і зневаги гідності цілого народу.

«Нехай оновлена сила християнської віри, надії й любові дарує нам певність у неминучості перемоги Божої справедливості над кривдою, – перемоги над усяким ворогом, зовнішнім і внутрішнім,  що повстає проти Бога й гідності людини, сотвореної на Його образ і подобу», - пише Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next