АКТУАЛЬНО

Півсотні дрогобичан із церкви Спаса помолилися в Зарваниці за мир в Україні

Вівторок, 16 червня 2015, 11:53
13 червня відбулася проща парафіян храму Преображення Господнього м. Дрогобича до Зарваниці. Півсотні мирян із родинами, учасники хору «Вірую», молодь і духівник паломництва о. Любомир Митник, адміністратор храму, просили заступництва Пресвятої Богородиці для України.

Божественну Літургію в соборі очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Звертаючись до паломників, які цього дня молилися в Зарваниці – професійна проща аграріїв і проща із Самбірсько-Дрогобицької єпархії – єпископ наголосив на приготуванні, як на важливій умові початку молитви. «Просити, стукати – це означає самому приготуватися, щоби вміти прийняти від Господа Бога те, що Він нам хоче дати. Немає такої секунди нашого життя, щоб Господь не бажав нам дати того, про що просимо», – сказав владика Теодор.

На закінчення молитви єпископ привітав прочан із Дрогобича і наголосив, що «Самбірсько-Дрогобицька єпархія має в Зарваниці "пам’ятник" прощ, яким є блаженної пам’яті о. Василь Поточняк».

Особисті та спільні молитовні прохання паломники склали у стіп Марії, яка видимо присутня в чудотворному образі Пресвятої Богородиці, що перебуває у парафіяльному храмі Зарваниці.

Відтак у крипті дзвіниці, де похований о. Василь Поточняк, прочани помолилися Панахиду за упокій його душі. Потім усі помолилися  Хресну дорогу, яку склав свого часу разом із молоддю згаданий єрей, працюючи головою Комісії у справах молоді СДЄ УГКЦ.

Після цього відвідали Святотроїцький монастир отців студитів та хатинку Пресвятої Богородиці, де у стіні закладений камінець із місця проживання Діви Марії. На закінчення прощі Божим даром і очищенням для душі й тіла стала купіль у джерелі св. Анни.

Щасливі та піднесені духом паломники повернулися додому, щоб ділитися Божим світлом.

Комісія у справах мирян Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next