АКТУАЛЬНО

Півторатисячна делегація українців заспівала Гімн України на могилі о. Михайла Вербицького у Млинах

Вівторок, 05 березня 2019, 12:36
4 березня минає 204-та річниця з дня народження творця музики Державного гімну – Михайла Вербицького. Пам’ять великого українця у с. Млини 2 березня вшанувала чисельна делегація з України, зокрема Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та Перемишльщини.

Урочистості розпочалися молитвами в церкві Покрови Пресвятої Богородиці, де колись був парохом отець Михайло Вербицький. Вірні в очікування на головні урочистості сходилися до храму і відмовляли молитви.

Усі зібралися біля церкви та процесійним ходом перейшли до каплиці – пантеону. У каплиці-пантеоні, де похований видатний українець, було відправлено панахиду та покладено квіти до могили композитора. Більше від тисячі українців зі Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та Прикарпатського воєводства спільно виконали Державний гімн України та «Боже, великий, єдиний…».

На завершення заходу відбулося віче.

cerkiew.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next