АКТУАЛЬНО

Пізнавально-відпочинковий тур для дітей завдяки словацько-українському партнерству.

Понеділок, 30 січня 2017, 15:57
У рамках проекту «Партнерство, опечатане глиною», учасниками якого є Патріарший паломницький центр УГКЦ та громадська асоціація ANNOGALERY (Словаччина) група українських дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей здійснила пізнавально-відпочинковий тур до Словаччини.

Протягом тижня діти з вихователями та духовним наставником о. Іваном Ісайовичем знайомилися з історією словацького краю, брали участь у різних видах культурно-громадської діяльності. Проживаючи у м. Попрад, гості мали нагоду ознайомитися з його історією під час екскурсії. У м. Стара Любовня оглянули експозиції етнографічного музею просто неба, побували в Старолюбовнянському замку.

Дуже сподобалися як дітям, так і дорослим творчі семінари та майстер-класи у майстернях студії кераміки ANNOGALERY у с. Гуорка. Майстер-класи проходили в декілька етапів, на яких учасники ознайомилися з глиною,  її властивостями та етапами створення керамічних виробів.  Кожен мав нагоду відчути себе майстром  та виготовити керамічне горнятко  – сувенір на згадку власними руками.

Під час поїздки о. Іван провадив духовні вправи: вранці молитву, а ввечері духовні бесіди про моральні цінності, основи християнських правд, любов до рідного краю. Також група відвідала греко-католицьку церкву святих апостолів Петра і Павла (м. Попрад), на запрошення диякона Петра Токача, котрий радо допомагав українським гостям в організації їхнього побуту.

Не менш цікавим видався відпочинок у Татрах: спускання з гірок на санках нікого не залишило байдужим. Дітлахи були в захваті від скульптур у Татранському льодовому будинку та сталактитової печери. Не тільки весело, а й корисно для здоров’я діти провели час в аквапарку з термальними басейнами просто неба.

Поїздка вдалася на славу. І гості, і господарі задоволені, що мали нагоду познайомитися, відкрити для себе нові горизонти, поділитися досвідом. З новими знаннями, щасливі, переповнені враженнями та емоціями, діти та  їх керівники повертаються додому.

Прес-центр Патріаршого паломницького центру

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next