АКТУАЛЬНО

Різдво Христа – ворота спасіння для всього створіння

Вівторок, 13 січня 2015, 06:45
2–4 січня 2015 р. у м. Жидачеві на парафії Святих Бориса і Гліба Стрийської єпархії УГКЦ відбулися духовні передріздвяні реколекції, які на запрошення пароха о. Ігоря Марусина провадив о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології Донецького екзархату.

Духовні зустрічі з парафіянами були побудовані так, що кожен день мав свою тематику: тайна Євхристії – зустріч із Живим Христом; молитва – як головний аспект спілкування з Богом; Різдво – зустріч Творця зі своїм створінням.

Реколектант певними духовними імпульсами намагався спонукати присутніх до переосмислення життя та віднайдення свого місця серед створеного Богом світу, до кардинального навернення і розповів про те, як справжній християнин повинен здійснювати своє покликання «бути охоронцем Богом створеного світу – природи».

Першого дня учасники реколекцій спільно розважали над тайною Євхристії, про буття людини та її місце і покликання у створеному Богом світі.

Другого – основною думкою науки була молитва та її важливість у житті християнина.

Закінчилися реколекції в неділю перед Різдвом наукою, в якій о. Михайло зосередив увагу присутніх на тому, що Різдво Спасителя – це ворота спасіння для всього створіння й унікальний час, щоб по-новому подивитися на свої відносини з Творцем, на ставлення до себе самих і всієї створеної у Христі дійсності.

«Новий рік та Різдво – це початок нового періоду, нового життя і чудова нагода переосмислити минуле, з відповідальністю прийняти теперішнє і з надією та довірою до Бога прямувати в майбутнє, у мирі з Богом, з собою й усім світом», – підсумував о. Михайло.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next