АКТУАЛЬНО

Різдвяна коляда об’єднала українців і нідерландців в Утрехті

Середа, 29 січня 2020, 11:36
26 січня в Утрехті колядували український хор парафії Зіслання Святого Духа та нідерландський хор «Het Josefkoor». Спільною колядою відсвяткували завершення Різдвяного періоду.

Символічно, що українці та нідерландці разом прославляли Різдво Христове саме у Тиждень молитви за єдність християн. «Het Josefkoor» – господарі церкви Святого Йосипа, де утрехтська парафія Паризької єпархії Святого Володимира Великого щонеділі молиться Святі Літургії. І хоча вони вже шість років ділять одну церкву, це перший спільний проєкт і перше офіційне знайомство.

Цікаво, що слова щедрівки «Щедрий вечір, добрий вечір» співали всі разом і складність вимови іноземних слів не зупинила нікого з присутніх «господарів» храму та їхніх гостей.

Зірка, що «сяяла» над колядниками – спільна робота парафіян. Пані Олександра Ленишин (диригент хору) запропонувала ідею створити традиційну Різдвяну зірку, а віряни вирізали та придумували дизайн.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next