АКТУАЛЬНО

Різдвяна коляда в Полтаві

Неділя, 08 січня 2017, 15:22
7 січня парафіяни храму Пресвятої Трійці у м. Полтава вже шостий рік поспіль відвідують з вертепом та різдвяними колядками полтавські помешкання своїх вірних, щоб принести людям радість, принести святковий настрій та зробити їх свідками народження Месії - Спасителя світу, принести звістку про народження Божої дитини.

Такий вертеп – це синтез традицій Західної та Східної України. У гурті зазвичай присутні священики, діти та молодь, дорослі, а навіть старші люди. Колядники носять зі собою одну-дві зірки. Вертеп не має конкретного сценарію, проте в ньому є певні ролі – пастушки, ангели, звіздарі.

«Хочеться, щоб слова небесної радості, наша дзвінка, українська, різдвяна та святкова коляда, – ділиться п. Ірина Верига, учасниця святкового дійства, – завітала до кожної домівки, до всіх добрих людей, які приймають новонародженого Спасителя».

Цьогоріч у мандрівній виставі вулицями Полтави взяли участь семеро дітей (незважаючи на морозну погоду) і дванадцять дорослих осіб. Тривали відвідини вертепу десять годин, а пересувалися його учасники трьома автомобілями.

Щороку зібрані з коляди кошти полтавчани використовували для потребуючих людей нашого часу, зокрема для воїнів АТО, для переселенців зі зони бойових дій і на сиротинець у Кобеляцькому районі. Цьогорічні гроші теж підуть на благодійність.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next