АКТУАЛЬНО

Різдвяно-новорічні віншування в Севастополі

П'ятниця, 15 січня 2016, 18:35
14 січня 2016 року Божого, у день свята Найменування Господа нашого Ісуса Христа, у греко-католицькому Успенському храмі міста Севастополя відбулися урочисті різдвяно-новорічні парафіяльні віншування. Захід, присвячений прославленню новонародженого Христа та зустрічі Нового року, відвідали також і вірні греко-католики з м. Євпаторії разом зі своїм настоятелем.

Розпочалося свято з Божественної Служби Божої, яку відслужив декан Кримського деканату УГКЦ протоієрей Богдан Костецький. Варто зазначити, що на молитву цього дня зібралося доволі багато вірян.

Після закінчення Божественної Літургії священик у своєму вітальному слові закликав кримчан до спільних добрих справ, милосердя та єдності, побажав усім злагоди, добробуту, милості та мудрості Божої у ці непрості часи випробовувань. Священик просив усіх берегти українські різдвяні традиції, славити Народженого Спасителя віншуванням і колядою, своїм серцем і душею припадати до Його вертепу і просити милості та благословіння.

Віряни колядували, віншували, розповідали різдвяні вірші, вітали усіх із Христовим Народженням та Новим роком, зігрівали серця присутніх своєю усмішкою, любов'ю і щирістю.

На завершення цієї чудової різдвяної зустрічі голова Союзу Українок міста Євпаторії п. Віра Ковальчук подякувала севастопольцям, зокрема п. Олені Хижиній. за прекрасно підготовлене різдвяно-новорічне дійство.

Завершилося свято спільним фуршетом, який приготували парафіяни-іменинники Василі.

Велика радість, захоплення і духовне задоволення залишилися у серцях усіх хто відвідав в цей день севастопольский храм.

Подібні святкування відбуватимуться в інших парафіях Кримського деканату.

Віра Ковальчук, Севастополь-Євпаторія

ТЕГИ: Різдво, Крим
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next