АКТУАЛЬНО

Різдвяну шопку в Івано-Франківську прикрасили малюнками дітей

Неділя, 10 грудня 2017, 15:07
Уже традиційно мальтійці Івано-Франківська до дня Святого Миколая відкривають виставку малюнків дітей, які проживають в інтернатах та дитячих будинках області. Цьогоріч за сприяння відомого івано-франківського митця Яреми Стецика дитячі роботи представлені у різдвяній шопці, що біля Ратуші.

Щороку в рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» в Івано-Франківську відбувається конкурс малюнка на тему «Чудо святого Миколая». Усі діти, які мають талант та бажання взяти участь у конкурсі, малюють своє бачення "Чуда святого Миколая". Цього року на конкурс надійшло понад тисячу дитячих робіт з майже 20 інтернатів, притулків, дитячих будинків Івано-Франківська та області. Мистецька комісія обрала 20 кращих робіт. Ці малюнки розміщені в альбомах груп «Святий Миколай іде до сиріт» у соцмережах, де за них можна проголосувати відміткою «Like». Голосування триватиме до 13 грудня. Дитина, малюнок якої отримає найбільше відміток "Like", стане переможцем конкурсу і отримає спеціальний подарунок від святого Миколая.

Окремо  волонтери Мальтійської Служби обрали ще 12 малюнків, які прикрасили різдвяну шопку на площі «Ринок». Ярема Стецик на відкритті виставки сказав: «Дуже приємно, що ми при справах Бога хоча б декілька разів на рік перетинаємося. Бо не робити – це набагато простіше. І дуже добре, що діти, які загорілися і все-таки намалювали – дуже великі молодці, бо час проходить швидко, а малюнки залишаються, тому хай все горить гарною любов’ю!»

У  відкритті виставки також взяв участь член Національної спілки художників України, меценат та суспільний діяч Богдан Бринський. Пан Богдан вже декілька років підряд очолює мистецьку комісію, яка обирає кращі дитячі роботи на конкурс малюнка. У привітальному слові художник висловив своє захоплення дитячою щирістю, яка так чітко проявляється у роботах маленьких художників, і додав, що саме це робить дитячі малюнки такими унікальними і неповторними.

Виставка дитячих малюнків на центральній площі Івано-Франківська триватиме до Різдвяних свят.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.malteser.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next