АКТУАЛЬНО

Рада єпископських конференцій Європи та Фонд поклику сумління до керівників ООН: «Число людей, які потерпають через свою віру, є скандальним у сучасному світі»

Понеділок, 17 лютого 2014, 15:25
Пленарна асамблея Ради єпископських конференцій Європи, що проходила 3-6 жовтня 2013 року в Братиславі (Словаччина), спільно із Фондом поклику сумління прийняли Декларацію, яку довели до відома керівників ООН.

Зважаючи на постійне збільшення форм насильства, гоніння на християн та інших релігійних груп у різних частинах світу, автори документа закликають ООН терміново посприяти політичному та соціальному захисту цих народів та підтримати релігійну свободу, прийнявши, зокрема, Резолюцію захисту релігійних меншин. Декларація була надіслана лідерам численних націй, щоб попросити їх вжити конкретних заходів і дій задля захисту релігійних меншин, культових споруд і священних текстів.

«Сьогодні ми оприлюднюємо текст цієї Декларації, сподіваючись, що це дасть позитивний результат», - сказав кардинал Петер Ердо, голова Ради єпископських конференцій Європи. Він також зауважив, що «число людей, які потерпають через свою віру, є скандальним  у сучасному світі».

Додамо, що заснований рабином Артуром Шнайером в 1965 році Фонд поклику сумління є міжрелігійним партнерством духовних і бізнес-лідерів усіх віросповідань, які зібралися, щоб сприяти толерантному розв’язанню світових і етнічних конфліктів.

Додаткова інформація за посиланням: http://www.appealofconscience.org/.

 

Текст Спільної  декларації

Фонд поклику сумління та Рада єпископських конференцій Європи, яка стурбована тривалим насильством, гонінням християнських меншин та інших релігійних груп, закликає ООН прийняти Резолюцію захисту релігійних меншин.

Ми засуджуємо всі акти насильства, погрози насильства, створення загроз, спрямованих проти релігійних меншин, зокрема знищення культових споруд та священних текстів будь-якого роду.

Закликаємо всі держави запобігти актам насильства та погрозам насильства, а також запропонувати відповідним міжурядовим і неурядовим організаціям зробити свій внесок у розробку відповідних ініціатив, щоб просувати взаємну повагу і визнання релігійних меншин.

Рада єпископських конференцій Європи та Фонд поклику сумління закликає всі держави, міжурядові та неурядові організації та засоби масової інформації просувати через освіту культуру взаємної поваги і толерантності до різноманітних релігій, які є важливим аспектом колективної спадщини людства.

 

Повідомила прес-служба Ради єпископських конференцій Європи

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next