АКТУАЛЬНО

Рада Церков розвиватиме співпрацю у сфері протидії домашньому насильству

Середа, 27 січня 2021, 12:44
Проблематика запобігання та протидії насильству в сім’ї стала одним із головних питань засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Глави і повноважні представники різних конфесій зібралися 27 січня 2021 року в Києві, щоб підвести підсумки співпраці протягом минулого року в рамках проєкту «Зупини насильство!», а також окреслити актуальні напрямки подальшої спільної діяльності.

До обговорення цієї теми була запрошена Посол Канади в Україні пані Лариса Ґаладза. Саме за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив протягом липня 2020 – січня 2021 року Інститут релігійної свободи за участі ВРЦіРО реалізовував проєкт «Боротьба з домашнім насильством в Україні під час пандемії COVID-19 шляхом залучення впливу релігійних лідерів та спроможності церков».

Цей міжконфесійний проєкт мав стратегічне завдання – налагодити діалог, порозуміння та взаємодію між релігійними спільнотами різних конфесій, громадськими активістами та органами влади задля більш ефективної профілактики і протидії домашньому насильству.

«Особливо важливо, щоб наші спільні напрацювання в сфері запобігання і протидії домашньому насильству досягли місцевого рівня – дійшли до парафіяльних священників, місцевих церковних відділів у справах сімей і соціального служіння. Тому попереду у нас ще багато спільної роботи в цій сфері», – підкреслив митрополит Епіфаній, Головуючий у ВРЦіРО, Предстоятель Православної Церкви України.

Церкви і релігійні організації кожен по-своєму вже не один рік приділяють увагу проблематиці насильства в сім'ях, однак завдяки цьому проєкту представники різних конфесій можуть планувати спільні заходи, співпрацювати, обмінюватися досвідом та просвітницькими матеріалами.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав наголосив, що з душпастирського погляду проблема насильства в сім'ях є дуже великою, на яку церкви не повинні закривати очі.

«Протидія домашньому насильству – це реальний крок для захисту інституту сім'ї. Нам важливо у місцевих релігійних громадах створити клімат неприпустимості насильства, адже завдяки такий просвітницькій роботі ми рятуємо сім'ю»– наголосив Глава УГКЦ.

Читайте також: Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає до протидії домашньому насильству в Україні

Голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць, керівник проєкту, поінформував присутніх на засіданні ВРЦіРО глав церков і релігійних організацій про Комунікаційну стратегію, розроблену міжконфесійною робочою групою. Він зазначив:

«Очевидно, що на цьому ця міжконфесійна ініціатива не повинна зупинитися. Ми будемо шукати можливості продовжувати роботу в сфері протидії домашньому насильству: зокрема розвивати міжконфесійний вебсайт «Зупини насильство» (family.org.ua) та напрацьовувати методичні матеріали для душпастирів і священників».

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила Звернення про необхідність протидії домашньому насильству в Україні.

Крім цього, глави різних конфесій звернулися до громадськості з окремими відеозверненнями, в яких закликали українські сім’ї відмовитися від насильства у стосунках між подружжям, під час виховання дітей та по відношенню до літніх батьків.

Джерело: ВРЦіРО

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next