АКТУАЛЬНО

Рада Церков закликає звільнити заручників з полону на Донбасі

П'ятниця, 09 вересня 2016, 11:11
Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій закликала російських релігійних діячів та Всесвітню раду Церков сприяти звільненню заручників на Сході України як прояв милосердя.

Адресатами звернень стали Міжрелігійна рада Росії, Рада із взаємодії з релігійними об'єднаннями при Президенті Російської Федерації та Всесвітня рада Церков.

Українські релігійні діячі зауважують, що в усьому світі питання заручників та полонених є однією з найгостріших проблем військових конфліктів людства.

На переконання ВРЦіРО, “катування заручників і полонених, жахливі умови утримання, затягування процесу звільнення – саме таке звірство часто можна спостерігати на окремих територіях Донецької та Луганської областей на Сході України, охоплених військовим конфліктом вже понад два роки”.

Однак світ, наповнений болем і стражданням, потребує проявів милосердя, вважають релігійні діячі України.

Окрім молитов за мир, Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій закликає:

1.     Докласти всіх можливих зусиль до того, аби заручники і полонені на Сході України були звільнені найближчим часом.

2.     Зрозуміти, що всі “преференції”, які можуть бути досягнені грою з людським життям та гідністю, прокляті Богом і не принесуть довгострокових позитивних результатів для суспільства та політикуму.

3.     Якщо деякі заручники та полонені не можуть бути звільнені найближчим часом, забезпечити належні та гідні умови їх утримання відповідно до вимог міжнародного гуманітарного права, підтверджуючи цим свою повагу до гідності кожної людини.

“Коли життя та здоров'я одних людей стають інструментом, за допомогою якого інші намагаються отримати певні політичні преференції або переваги у військовому протистоянні, це не просто принижує цінність життя самих заручників та полонених, але є викликом правам та свободам цілого світу, оскільки біль та приниження будь-якої людської істоти – трагедія усього людства”, – наголошується у зверненнях ВРЦіРО.

“Заохочуємо Всесвітню раду Церков і релігійних діячів Російської Федерації підтримати цей заклик і сприяти зі свого боку звільненню заручників і полонених на Сході України. Ми віримо, що з допомогою Всевишнього людяність та мир можуть наповнити жорстоке людське серце”, – закликали українські релігійні діячі.

Максим Васін, виконавчий директор ІРС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next