АКТУАЛЬНО

Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України обрала нового очільника та прийняла ще дві Церкви до свого складу

П'ятниця, 12 грудня 2014, 12:45
10 грудня відбулося звітно-виборче засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Одним із пунктів порядку денного стало переобрання чинного голови Ради та секретаря. Посаду голови Ради обійняв єпископ Володимир (Черпак) Української Автокефальної Православної Церкви, секретарем Ради було обрано о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Нагадаємо, що в 2009 році о. Любомир вже обирався на цю посаду після заснування Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

«Цей рік виокремлюється між іншими роками функціонування Ради тим, що спільними зусиллями на рівні положення було офіційно задекларовано створення інституту військового капеланства, - зазначає о. Любомир Яворський. – Протягом наступної каденції нового голови ми працюватимемо над законодавчими ініціативами, а саме над розробкою типової угоди між Міністерством оборони України та Церквами, яка забезпечить офіційне працевлаштування військового капелана на час його служіння у Збройних силах України», - підкреслив священик.

Отець Любомир відзначив, що в наступному році Рада в особі представників Української Греко-Католицької Церкви ініціюватиме проведення тренінгів для військових капеланів, у яких братимуть участь душпастирі всіх Церков та релігійних організацій. Один такий тренінг вже було проведено у квітні цього року за сприяння Міністерства оборони України.

Додамо, що особливістю засідання Ради у справах душпастирської опіки стало прийняття нових членів – релігійних організацій до складу Ради. Відтепер їх є дев’ять, включно з Всеукраїнським союзом церков християн віри євангельської — п’ятдесятників та Союзом вільних Церков християн євангельської віри України.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next