АКТУАЛЬНО

Рада Єпископських Конференцій Європи та Конференція Церков Європи закликають до відповідальності за створіння

Понеділок, 02 вересня 2019, 14:39
Президенти Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE) та Конференції Церков Європи (KEK) звернулись напередодні Часу створіння (відзначається з 1 вересня до 4 жовтня за григоріанським чи з 14 вересня до 17 жовтня за юліанським календарем) до Всесвітньої християнської спільноти та всіх людей доброї волі з закликом більш відповідального ставлення стосовно створеного Богом світу.

Церковні предстоятелі у спеціальній декларації «Мережа життя» закликають до спільної молитви за жертв екологічних злочинів та людської байдужості до ран, які завдаємо навколишньому середовищу. Рівно ж вони підкреслюють, що молитва за прощення екологічних гріхів має бути початком екологічного навернення, кульмінацією якого має стати ставлення до природи, відповідно до нашої гідності «Божого образу» (Бут. 1, 27).

Президенти ССЕЕ і KEK закликають як поодиноких християн, так і всі християнські спільноти бути вірними своєму християнському покликанню і засвідчити відповідальність за створіння – і бути добрими опікунами світу довіреного Творцем.

Заклик до відповідальності за створіння поєднаний із запрошенням до святкування «Часу створіння», відповідно до своєї духовної та літургійної традиції та у спільній християнській вірі в Бога Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next