АКТУАЛЬНО

«Разом сильніші» для соціально-незахищених дітей

Середа, 03 червня 2015, 15:34
Центр дозвілля та розвитку, котрий кілька років поспіль діє у БФ «Карітас» - «Разом сильніші» з кожним роком надає все більше й більше можливостей для соціально-незахищених дітей, а віднедавна й для дітей переселенців.

Майстер-класи, тренінги, ігри, виїзди на природу та ще багато інших всіляких цікавих розважальних та пізнавальних заходів для малечі. Цікаво те, що від нині до команди активних учасників приєднались  також діти внутрішньо-переселених осіб, які вже більше шести місяців проживають у соціальному гуртожитку БФ «Карітас».

Минулого вік-енду дітлахи та працівники центру мали неймовірну гарну нагоду відчути тепло та дружність один одного, зрозуміти наскільки важлива любо та єдність, оскільки відпочинок на природі, а саме у селі Стрілки у підніжжі Карпат подарував маленьким хлопчикам та дівчаткам незабутні спогади весни ! Усі учасники «Разом сильніші» не лише відпочивали, але черпали для себе безліч всього корисного та потрібного, звісно, не обійшлось і без молитовних  годин, де малеча  глибше пізнавала духовне життя,  Бога та усі найсокровенніші  таємниці християнства. Окрім  цього, кульмінацією відпочинку були прогулянка в гори та ігри на природі. Ця частина була чи не найцікавішою для усіх: щасливі посмішки та обійми – це саме те, що змогли відчути діти, котрі  особливо потребують  уваги.

«Хочу ще раз туди приїхати, побачити гори і зіграти у «квача». А ще мені дуже сподобалось як ми зранку молились та ходили по мокрій росі» - розповідає про свої теплі враження тринадцятирічна дівчинка Таня, одна з учасниць центру «Разом сильніші».

Натомість приємним є той факт, що діти війни, які ще до недавно згадували весь жах війни та говорили про постійні постріли у своїх домівках сьогодні радісно посміхаються та,здається, потрохи оговтуються від  лиха, котре спіткало їхні родини.

«Я вперше бачили такі гарні і сині гори, у нас таких точно немає, хотілось би так і жити у них. А ще було класно те, що я знайшла собі друга Артема та подругу Христинку. Додому поки не хочу, бо мені дуже сильно подобається тут» - щасливо і захоплено каже Діана,одна з тих дітей, хто був скривджений війною на Сході України.

Виїзний табір у гори тривав цілих два дні, які зумів не лише подарувати безліч незабутніх вражень, але й об”єднати усіх і довести вкотре, що разом ми завжди сильніші.

Повідомила Маріанна Буяк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next