АКТУАЛЬНО

Разом у новому світі: Глава УГКЦ провів відеоконференцію з проводом Світового конrресу українців

Неділя, 26 квітня 2020, 16:54
Під час відеоконференції з Блаженнішим Святославом, Главою Української Греко-Католицької Церкви, провід СКУ обговорив низку важливих гуманітарних, соціально-економічних та інших питань підтримки українських громад у світі. У розмові взяли участь президент СКУ Павло Ґрод, перший віцепрезидент Стефан Романів, віцепрезидент Андрій Футей, виконавчий директор СКУ Марія Купріянова та директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

Президент СКУ подякував Главі УГКЦ та окреслив деякі з нових ініціатив у рамках COVID-19 робочої групи СКУ, зокрема, дієву спільну допомогу тим, хто зараз потребує цього найбільше в Україні та світі, а також «віртуальне душпастирство» для підтримки духовної витривалості громад. Співрозмовники підкреслили важливість спільної роботи Церкви, діаспори та міжнародних гуманітарних організацій для дієвої відповіді на наслідки пандемії.

Читайте також: Глава УГКЦ зустрівся з новообраним президентом Світового конгресу українців Павлом Ґродом

«Навіть нові умови карантинної ізоляції не можуть позбавити нас почуття спільноти, громади. Ми вчимося бути разом у новій реальності. Духовний провід продовжує бути важливою основою єдності наших громад у світі, і ми вдячні Українській Греко-Католицькій Церкві за мудрі настанови та підтримку стійкості в складний час. Розбудовуємо та координуємо нові глобальні напрями співпраці у викликах сьогодення та в посткарантинному світі», – зазначив президент СКУ Павло Ґрод.

Фото з архіву

www.ukrainianworldcongress.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next