АКТУАЛЬНО

Разом із гвардійцями в зоні АТО священик і психологи

Вівторок, 17 червня 2014, 17:41
Уже кілька днів у зоні бойових дій на Сході гвардійців підтримує священик і група психологів Національної гвардії України.

Бійці НГУ в зоні проведення АТО постійно знаходяться в небезпеці: важко не лише фізично, а й психологічно. Тому командування Національної гвардії створило спеціальну групу з морально-психологічного супроводження службово-бойової діяльності особового складу в АТО.

Психологи гвардії разом зі священиком Української Греко-Католицької Церкви Ігорем Федоришиним об’їжджатимуть блокпости, аби надати допомогу кожному, хто її потребує.

Головне завдання психологів - вивчити морально-психологічний стан бійців безпосередньо на місцях несення служби, виявити психічні розлади, якщо такі є, оцінити стан кожного бійця та визначити, чи може він продовжувати виконання завдань.

Надати екстрену психологічну допомогу військовослужбовцям, які зазнали впливу стрес-факторів під час бойових дій, не менш важливо від першої медичної допомоги після поранень.

Отець Ігор Федоришин має неабиякий досвід військового капелана. Майже рік (2009-2010) він перебував у Косові у складі українського миротворчого контингенту на посаді офіцера з питань релігії та додатково виконував обов’язки військового капелана.

«Перебуваючи далеко від сім’ї та в постійній небезпеці, військові мають потребу в психологічному розвантаженні, в задоволенні духовних потреб, у спілкуванні на різні теми, в обговоренні різних питань, що стосуються потреб душі, - розповідає отець Ігор. – А тому наша місія сьогодні дуже актуальна».

старший лейтенант Ірина Макарченко

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next