АКТУАЛЬНО

«Разом з нами в молитві біля стіп Пресвятої Богородиці єднаються українці з України і всього світу», – священник з Люрду

Понеділок, 04 травня 2020, 12:54
Під час молитви на вервиці у Люрді, в гроті Масабієль, 1 травня 2020 р. отець Енн-Гійом сказав: «Разом з нами в молитві біля стіп Пресвятої Богородиці єднаються українці з України і всього світу».

Як каже священник місцевої української греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці о. Михайло Романюк, на прохання пароха катедри Святого Юрія УГКЦ з м. Львова з України отця-митрата Романа Кравчика та інших священників, які о 12.00 розпочинають Маївку – Молебень до Пресвятої Богородиці, у гроті запалили свічку надії за збереження України і всього світу від пандемії. Таке прохання, за словами о. Михайла, є «милим жестом довіри до Люрдської Богородиці».

Українська греко-католицька церква Успіння Пресвятої Богородиці існує в Люрді з 1982 року. Храм, збудований на пожертви українських емігрантів, став символом перемоги християнської України над радянським режимом і є яскравим проявом широкої солідарності та єдності українців у вільному світі. Патріарх Йосиф Сліпий за десять років до початку будівництва відвідав Люрд і віддав під опіку свій український народ проникливою молитвою: «Маріє, чи чуєш Ти мене?»

Церква Успіння Пресвятої Богородиці збирає тисячі прочан із різних частин світу і проводить чисельні прощі до Люрдської Богородиці. Слід зауважити, що тут, у Люрді, у базиліці Святої Вервиці, в одній із каплиць є вівтар України, на якому українці, коли ще не мали своєї церкви, служили богослужіння. Над вівтарем розміщена ікона Матері Божої Милосердної іконописця Михайла Дмитренка.

Сьогодні місію у Люрді, від імені всіх українців, провадить о. Михайло Романюк і сестри служебниці Згромадження Непорочної Діви Марії: Марта Козак і Давида Федан.

Щодня у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Люрді триває постійна молитва (тепер і онлайн) за Україну і весь світ про захорону від пандемії Covid-19.

Українці в Україні і на поселеннях впродовж місяця єдиним серцем і устами співають: «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, а від бід захисти нас, єдина чиста й благословенна. Пресвята Богородице, спаси нас».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next