АКТУАЛЬНО

РД «Покрова»: місце, де горить вогник родинного затишку

Середа, 18 жовтня 2017, 12:58
Отці салезіани разом із Родинним домом «Покрова» відзначали 10-річний ювілей. Родинний дім був заснований у 2007 році при парафії Покрову Пресвятої Богородиці, що у м. Львові, і визначався як будинок сімейного типу для хлопців-сиріт, позбавлених батьківської опіки, тих, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Сьогодні в Родинному домі проживає 65 хлопців віком від 7 до 18 років. До роботи з дітьми залучені отці та брати салезіани, вихователі і помічники, вчителі і волонтери, які, наслідуючи приклад святого отця Боско, творять для дітей справжню родину. Основна мета та особливість Родинного дому – це індивідуальний підхід до кожної дитини, її супровід і виховання, яке базується на християнських цінностях і традиції Церкви.

Урочистості з нагоди ювілею збіглися зі святкуванням Покрови, від 13 до 15 жовтня. Зокрема, 14 жовтня під час урочистої Літургії, що відбувалася в церкві Покрови в день храмового свята, владика Гліб (Лончина) висловив свої вітання: «Цей Родинний дім – велика Божа благодать. Отці салезіани заснували цю школу (МНЦ. – Ред.), щоб виховувати молодь, дати їм у руки ремесло і, коли вони підуть у світ, щоб змогли дати собі раду… Окрім цього, отці салезіани виховують до життя у вірі, адже це найважливіша справа нашого життя – наша віра. Кожен має якесь своє покликання, ремесло, працю. Але найважливішою є віра, з якою ми живемо і виконуємо всі ці наші праці. А щоб скріпити віру потрібно молитви. І, власне, сьогоднішнє свято – це свято молитви…»

Відтак у Молодіжному центрі святого Івана Боско відбулася святкова програма за участю колишніх і нинішніх вихованців РД «Покрова» та гостей. “Родинний дім, який сьогодні святкує своє 10-ліття, є домом і сім’єю для тих 65 хлопців, які через різні життєві обставини опинилися поза сім’єю і без домашнього тепла. Наше Згромадження через Родинний дім повністю опікується хлопцями, даючи їм все необхідне, християнське виховання, освіту, впроваджує  їх у доросле життя”, – сказав на святкуванні настоятель спільноти Молодіжного центру святого Івана Боско о. Юрій Смакоус.

Цього дня для всіх присутніх у Родинному домі «Покрова» був організований святковий концерт та смачний почастунок. Свято продовжилося і в неділю, 15 жовтня, на молодіжній вечірці для старших вихованців Родинного дому і салезіанської молоді. «Pokrova Party» захопила всіх присутніх цікавими конкурсами, забавами, смачними ласощами та приємними несподіванками.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next