АКТУАЛЬНО

Реабілітацію для військових та їхніх дружин провели у Гошеві

Четвер, 13 жовтня 2016, 12:27
Із 3 по 8 жовтня Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я організувала реабілітацію для військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, та їхніх дружин. Програма відбувалася в монастирі сестер Пресвятої Родини с. Гошів. У цьому заїзді взяло участь 20 осіб.

Кожний день реабілітації розпочинався із Літургії та проповіді. Згодом група йшла на сніданок, а відтак протягом дня відбувалися зустрічі в групі разом із психологами та психотерапевтами, священиками та капеланами. За період воєнних дій в Україні священики, капелани, психологи здобули навчальний вишкіл та досвід праці із певними категоріями людей, яких зачепили травматичні події. Цей досвід дозволив групі організаторів реабілітації застосовувати різні методики для стабілізації емоційної сфери людини, її заспокоєння, соціалізації і т.п. Для дружин військових реабілітація була також важливою, адже чоловіки, які повертаються з війни, змінюються, і завданням дружини є розуміти це, зважати на це та бути надійною підтримкою.

Період перебування був насичений і іншими заходами, зокрема походом на Ясну гору до чудотворної ікони Матері Божої. Там з благословення ігумена о. Вінкентія, ЧСВВ, було проведено екскурсію територією монастиря. Учасники могли приклонитися перед чудотворною іконою, побачити унікальний дзвонарний музичний інструмент карильйон, спуститися в каплицю-печеру тощо. Наступного дня, ввечері, сім’ї військовослужбовців вирушили до м. Долини, храму Святого Андрія Первозванного, де були виставлені мощі бл. мч Тарсикії. Отець Ігор Ліпчанський, сотрудник храму, та о. Назар Мицко освятили ікону з мощами блаженної і відслужили Молебень за мир.

Приємною несподіванкою, яку організатори реабілітації тримали в таємниці, був концерт сучасної християнської та народної музики у виконанні священичого музичного гурту м. Долини. Наступного дня сім’ї військовослужбовців мали нагоду поїхати на термальні води в м. Берегово (Закарпаття), де відновили свої сили та добре відпочили.

За час перебування в монастирі та життя за певними правилами учасники реабілітації мали нагоду побачити монастир, молитися в монастирській каплиці, почути історію монастиря, задати запитання сестрам-монахиням та споживати приготовану ними смачну та вишукану їжу.

В останні дні кожен побував на сеансі масажиста. Спільна молитва, зустрічі, лекції, проповіді, поїздки, активний та пасивний відпочинок – ось ті події, якими була насичена реабілітація. На завершення програми голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я о. Руслан П’яста провів зустріч, подякував усім учасникам та провідникам реабілітації.

о. Ігор Ліпчанський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next