АКТУАЛЬНО

Реалізація акції до Святого Миколая у Дубно

Неділя, 21 грудня 2014, 07:52
До дня Святого Миколая БФ «Карітас-Дубно» готувався задовго до приходу Святого Миколая. Ще в жовтні було оголошено конкурс на кращий малюнок. Переможцем став Якубов Ярослав (учень Дубенського інтернату), його малюнок став логотипом цьогорічної акції.

Завдяки працівникам центру СССДМ ми отримали листи від дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей з кризових сімей та дітей які були переселені з інших областей України. Також листи до Святого Миколая писали дітки молодших класів з Дубенського інтернату. Діти з запалом писали листи до Святого Миколая. У листах просили про мир і спокій в Україні, здоров’я для себе і своїх рідних і звичайно не забували про свої мрії. Листи із дитячими проханнями були розповсюджені через редакцію тижневика «Дзеркало Плюс», соціальні мережі. Усім кому небайдужа доля маленьких діток ставали Миколаями і здійснювали дитячі бажання. Цими добродіями стало багато дубенчан, а також люди із різних куточків України. Приємно, коли не байдужа доля цих діток і для наших дітей, а саме школярів із НВК "ЗНЗ-ДНЗ" (школа №4). Від них ми отримали багато м’яких іграшок. На допомогу нам поспішили і наші місцеві добродії: «Аметист Плюс», «Солодкий Дім», які подарували солодощі маленьким мрійникам. А Львівське видавництво «Свічадо» подарували часописи «Зернятко» і «Сто талантів».

18 грудня Святий Миколай разом із працівниками Карітасу та із працівниками Дубенського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вручили подарунки дітям-інвалідам, відвідуючи кожна дитину у її домівці. Цього ж дня Миколай відвідав усіх діток з Дубенського інтернату. Допомагали Миколаєві також брати семінаристи із Тернополя, які своїм співом під супровід баяну придавали величності і святковості під час вручення подарунків.

19 грудня в приміщенні міської ради відбувся урочистий захід до дня Святого Миколая. Захід організувала служба Дубенського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Участь у заході взяли діти із дитячого садочку №4, студенти коледжу РДГУ, та студенти Дубенського коледжу культури та мистецтв. Для діток проводилися різні ігри, кожна дитина мала змогу Миколаєві розказати віршик за що отримувала подарунок від Святого Миколая.

Цього ж дня у вечері ми відвідали Вербський інтернат, але не самі. Ми долучилися із своїми подарунками до членів ДМГО «Національний Альянс». Енергійна молодь Альянсу підготувала солодкий стіл для діток. Цікаві очі малечі слідкували за кожним рухом і з радістю приймали подарунки.

Загально акція охопила біля 400 осіб.

Прес-служба «Карітас-Дубно»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next