АКТУАЛЬНО

Регіональна конференція «Мир в Україні» пройшла у Львівській ОДА

Понеділок, 07 травня 2018, 13:44
У Львівській облдержадміністрації відбулась регіональна конференція «Мир в Україні: від діалогу до примирення. Регіональні особливості миробудування на Львівщині». Організували конференцію представники БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Із вітальним словом виступив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який наголосив, що усім нам потрібно демонструвати єдність та спільність, також подякував за присутність  учасникам конференції та доповідачам  і закликав спільними справами творити добрі речі.

Доповіді виголосили: прот. Андрій Нагірняк, віце-президент МБФ «Карітас України», який представив  міжконфесійну стратегію та релігійний аспект миробудування; Ганна Гоменюк, менеджер проекту «Об’єднуючи людей заради миру», яка  представила суспільно-політичний аспект творення миру. Також у конференції брали участь представники департаментів Львівської ОДА, учасники АТО та кримські татари.

«Мир починається звучанням у моєму серці. Якщо я прагну миру і маю його в серці, то можу ним поділитися. Я хочу його передавати, шукаю його. Нам не слід чекати проблем і причин для того, щоб говорити про мир. Про нього потрібно пам’ятати завжди. Ми хочемо, щоб через діалог та пізнання одне одного, нам вдалося запобігти різним проблемам», - наголосив директор БФ «Карітас СДЄ» УГКЦ отець Ігор Козанкевич.

Нагадаємо, що проект «Об’єднуючи людей заради миру», який діє у БФ «Карітас», спрямований на стабілізацію суспільства за допомогою ефективної місцевої інтеграції внутрішньо переміщених осіб і допомогу в  подоланні наслідків, відновленні та примиренні з місцевими громадами.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.uа


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next