АКТУАЛЬНО

Реколекції для їмостей Одеського екзархату

Понеділок, 26 лютого 2018, 16:53
З 23 по 25 лютого 2018 року в м. Скадовську, на базі готельно-відпочинкового комплексу «Затишний», проходили реколекції для дружин священиків Одеського екзархату.

За благословення і стараннями владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського, дні духовні віднови проводив о. Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії. Учасниці реколекцій роздумували над подією зустрічі Ісуса із самарянкою, Євангеліє від Івана, 4 глава.

«Реколекції – спосіб, в який Христос нас зачіпає, щоб розпочати з нами діалог, і вже від нас самих залежить, чи ми будемо розмовляти з Ним», – сказав отець-реколектант.

У своїх духовних науках о. Йосафат наголошував на покликанні бути дружиною священика, на цю велику і відповідальну місію, яку вона виконує. Розмірковували добродійки про їхню співвідповідальність за дар священства, який отримали їхні отці, як працювати для розвитку парафії, роздумували над можливостями самореалізації дружини священика та чим вона може допомагати своєму чоловікові виконувати його нелегке священиче служіння. Розмірковуючи над різними аспектами плекання духовного життя, учасники задумувалися також і над чисельними викликами та завданнями, які стоять перед священичию сім’єю.  

Учасниці реколекцій мали можливість приглянутися до свого життя, замислитися над тим, чи дійсно живемо згідно зі своїм покликанням: «Не Ви вибрали мене, а я вибрав Вас, щоб ішли Ви і принесли плід щедрий…».

Знаходячись у благодатному часі посту, роздумували добродійки і над тезами святого Василія Великого про піст:

  • · віддалення від злого;
  • · здержаність язика;
  • ·  стриманість від гніву;
  • · придушення в собі пожадань обмови й осуду.

На запрошення владики Михайла, на реколекції завітала гостя з Києва – п. Тетяна Чудійович, голова Ліги Греко-Католицьких жінок України. Пані Тетяна розповіла добродійкам про основні аспекти та напрямки діяльності Ліги греко-католицьких жінок, наводячи приклад Ліги католицьких жінок Канади. Також п. Тетяна поділилася досвідом роботи Ліги їмостей на прикладі Київської архиєпархії та запропонувала їмостям Одеського екзархату долучатися до цієї організації.

Молитва на вервиці, змістовні духовні науки, молитовні розважання, особиста розмова з отцем-реколектантом, сповідь, Божественна Літургія, взаємне спілкування були благодатним часом, коли добродійки відчули себе однією спільнотою, що застановлялася над оновлення свого духовного життя.

На завершення їмості через економа о. Миколу передали слова вдячності владиці Михайлу за надану можливість мати дні духовної віднови, отцеві-реколектанту – за гарні науки та вміння вислухати.

Хочемо зазначити, що спільноту їмостей Одеського екзархату об’єднують не тільки реколекції, але між ними існує й молитовний зв'язок протягом усього року через читання Псалтиря в час Великого посту, спільної молитви на вервиці. Ці молитви добродійки жертвують в наміренні священичих покликаннь для служіння на південних теренах й за розвиток і процвітання Одеського екзархату.

Прес-служба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next