АКТУАЛЬНО

Реколекції для катехитів на Волині

П'ятниця, 07 листопада 2014, 14:11
Реколекції для катехитів Луцького екзархату відбулися в перші дні листопада. Наскрізною їх темою стали роздуми над важливістю здобуття досвіду апостолів Христових: прийти і подивитися. Саме це, за словами реколектанта о. Віталія Храбатина, є головним методом віри в Господа.

Заняття були присвячені здобуттю справжнього християнського досвіду. Отець Віталій наголосив, що цей досвід «чинить нас мудрими, а у вірі – очевидцями». Християнство ж, як каже реколектант, є раціональною відповіддю на найглибші питання людини.

Особливо катехитам запам'яталося паломництво на батьківщину святого Йосафата – у місто Володимир-Волинський. З молитвою і розмовою час, проведений у дорозі, минув непомітно.

У древньому місті прочани-катехити відвідали чудові церкви, зокрема храм Святого Священномученика Йосафата, де спільно заспівали Молебень до Матері Божої. Також учасники реколекцій побували на місці, де колись стояв храм Святої Великомучениці Параскевії (саме там майбутній святий прийняв таїнство Хрещення).

Після цього молилися в храмі давнього чудотворного Хреста з розп'яттям. Перед ним свого часу молився у храмі Святої Параскевії святий Йосафат, серце якого зігріла іскра із серця розіп'ятого Спасителя.

У неділю, після останньої реколекційної науки, катехити всі разом взяли участь у Святій Літургії в храмі Святого Василія Великого, очолюваній отцем Віталієм. Після обіду подія завершилася благословенням, проте ніхто не хотів прощатись. Тому всі охочі мали чудову нагоду продовжити спілкування з отцем та поділитися враженнями від реколекцій за чашкою чаю.

Висловлюємо щиру вдячність Катехитичній комісії Луцького екзархату за організацію і проведення реколекцій.

Олена Лаущенко, катехитка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next