АКТУАЛЬНО

Реколекції для священичих родин Одеського екзархату

П'ятниця, 14 червня 2019, 17:21
З 10 по 13 червня стараннями владики Михайла Бубнія, Екзарха Одеського, у Коблево проходили річні реколекції для священників та їхніх сімей, що вже стало доброю і унікальною практикою для Одеського екзархату.

Цьогорічним реколектантом був владика Йосафат Мощич, єпарх Чернівецький. Головною тематикою реколекцій були роздуми над тим, як стати учнем та ученицею Ісуса Христа. Весь матеріал реколекційних наук був побудований на Святому Письмі, з якого черпаємо Божу методологію, як Христос формував своїх учнів і апостолів, маючи перед собою дуже велику місію відкуплення людства і проголошення йому Доброї Новини й дуже короткий час для цього – тільки три роки. Реколектант надзвичайно чітко пояснив присутнім, що таке означає перебувати в школі учнівства Христа Спасителя, які фази очищення й вдосконалення повинен пройти учень, щоб могти самому формувати нових учнів й учениць Ісуса Христа.

Під час реколекцій владика Михайло привітав нововисвяченого ієрея Андрія Сидорака і вручив йому декрет душпастирського призначення на м. Первомайськ, подякувавши дотеперішньому пароху прот. Віктору Давидюку за довголітнє служіння й розвиток парафії. Також було оголошено нові призначення: синкела у справах духовенства, яким став прот. Іван Третяк, та відповідального у справах захисту від сексуального насильства – прот. Юрія Кашубу.

На завершення реколекцій владика Йосафат уділив усім присутнім архиєрейське благословення й повний відпуст. Відтак владика Михайло подякував реколектанту за влучні й змістовні науки, сестрам Воплоченого Слова за допомогу з дітьми, щоб дати батькам більше часу побути на молитві, а також подякував нашим жертводавцям, які своїми пожертвами допомагають нам збиратися й відновлювати духа Божого у собі й «гострити духовну сокиру», як влучно висловлювався реколектант.

Пресслужба Одеського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next