АКТУАЛЬНО

Реколекційні науки о. Романа Островського і д. Даниїла Ґаладзи доступні онлайн у текстовій і відеоверсіях

Субота, 04 квітня 2020, 11:23
У Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві 16 березня 2020 року розпочалися щоденні моління до Богородиці за здоров’я та припинення пандемії COVID-19. Щоденно з понеділка по п’ятницю після Молебню реколектанти виголошують духовні науки. Першого тижня їх виголосив доктор біблійних наук о. Роман Островський. Другого тижня – доктор літургійних наук диякон Даниїл Ґаладза. Диякон Даниїл свої науки проповідував українською і англійською мовами.

Текстові і відеоверсії їхніх наук доступні онлайн на сайті «Живого телебачення». У цьому ж розділі уже доступні відеоверсії наук о. Андрія Нагірняка, який їх виголошував у П’ятий тиждень Великого посту. Невдовзі тут будуть опубліковані і текстові версії його реколекцій.

Отець Роман у своїх п’яти науках пропонував слухачам пошукати відповідей, що хвилюють сучасну людину, яка опинилася перед викликом пандемії, у біблійних персонажів. Зокрема, священник звернувся до Книги Йова, пророка Йони, Книги Проповідника (Когелета) та євангельських уривків від Луки та Івана. З євангельських персонажів реколектант поставив вірним перед очі тих, які знайшли у Христі те, що здавалося б було неможливим, – Симеона Богоприємця і вдову з Наїну, а також десятьох прокажених і Закхея. Завершив науки о. Роман коментарями уривків про воскресіння, щоби і ми, слідом за Христовими учнями увірували у Воскреслого, який «має свої парадоксальні, незвичні способи рятувати людину, націю, цілий світ».

Диякон Даниїл Ґаладза у своїх науках коментував літургійні читання із Вечірні Четвертого тижня Великого посту – уривки про потоп і праведного Ноя із Книги Буття. У них він намагався відчитати певні способи поведінки, які були б актуальними для нас у нелегкий час боротьби із поширенням пандемії COVID-19. Зокрема, у науках слухачі мали можливість почути про знаки Божої любові до нас через веселку та захід сонця, про жертви подяки, які були принесені Богові, про те, як люди забули про Бога та Його любов до нас. Диякон Ґаладза представив слухачам чимало прикладів до наслідування у нинішній час, які, як і науки о. Романа Островського, кожний охочий зможе знайти за цим посиланням.

Пригадуємо, що Великопісні реколекції онлайн і Молебні до Богородиці триватимуть і наступного тижня (6–10 квітня 2020 року). Пряму трансляцію Молебню і реколекцій з понеділка по п’ятницю о 12:00, традиційно, здійснюватиме «Живе телебачення» на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next