АКТУАЛЬНО

Реколекції для подружніх пар на Харківщині

Вівторок, 30 вересня 2014, 13:10
Вже втретє парафія Архистратига Михаїла м. Люботина Харківського екзархату організовує реколекції для подружніх пар на березі Салтівського водосховища.

Цього року науки нам давала кандидат психологічних наук, декан факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій, християнський психолог та психотерапевт Людмила Гридковець. Ця людина не з книжок знає про виховання дітей, адже у самої їх шестеро. Тому її наука стала для учасників ще більш цінною.

Однією  з думок, які прозвучали під час зустрічей, була та, що перш ніж виховувати дітей, ми повинні виховати самих себе (батьків). В кожному з нас, дорослих, прихована зранена мала дитина. Ці дитячі «трагедії» ми переносимо із собою у доросле життя, а потім через виховання своїх дітей намагаємось вирішити насправді свої проблеми, через них зреалізувати свої нездійснені дитячі мрії, тим самим скалічуючи особистість дитини.

Ще однією важливою рисою виховання п. Людмила виділила важливість спілкування з дитиною «очі в очі». Тобто ми повинні опуститись на рівень очей дитини, щоб вона побачила у нас рівну собі особу, що дозволить їй швидше нас почути і прийняте те, що ми хочемо їй сказати. В такий спосіб ми руйнуємо стереотип дитини, що тато чи мама - це диктатор що зверху накидає свою волю дитині.

Також було зроблено наголос батькам на важливості розуміння особливостей вікового розвитку дитини, і показано, до яких травм може це призвести.

Протягом цих днів, що проходили реколекції, піднімалось ще немало різних питань для обговорення по вихованню дітей, а також і батьків. Були дані конкретні поради як можна змінити ту ситуацію, що вже склалась, проводились тренінги.

Не обійшлось і цього разу без ватри. В часі цієї вечірньої зустрічі при вогнищі, кожен з учасників реколекцій мав змогу поділитись якимось своїм спогадом про дитинство, що дозволило краще пізнати один одного.

Повідомив о. Ігор Табака

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next