АКТУАЛЬНО

Реколекції для спільнот «Матері в молитві» міста Івано-Франківська

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:42
Великопісна віднова духу для спільнот «Матері в молитві» міста Івано-Франківська та області відбулася 9 квітня у храмі Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях).

Зустріч була присвячена Року Божого милосердя, проголошеного Папою Франциском та Синодом Єпископів УГКЦ, і мала тему: «Покликання матері – бути милосердною». Провадив день віднови духа о. Йосафат Бойко, ВС.

Розпочався день спільною Божественною Літургією та можливістю приступити до Святої Тайни Покаяння. У проповіді проповідник застановився над словом «милосердя» та над тим, як Бог творить людину через своє безмежне милосердя, а не так, як інколи людина мотивує зачаття і народження дитини, «щоб на старість не бути самотніми». «Милосердя Бога – це Його відповідальність за нас. Він почувається відповідальним, тобто прагне нашого блага і хоче бачити нас щасливими, сповненими радості й миру. Саме на цій хвилі має перебувати милосердна любов християн» , - писав Папа Франциск у своїй буллі «Misericordiae vultus».

Після Божественної Літургії присутні молилися панахиду за всіх померлих матерів зі спільнот «Матері в молитві». Для своїх проповідей-розважань о. Йосафат використовував спеціально підготований банер до Року Божого милосердя, пояснюючи всі елементи образу Христа Милосердного, ікони «Милосердя Двері» та логотипу Ювілейного ооку – Христа Доброго Пастиря.

Милосердя як вияв любові Бога до людини і як обов’язок людини у ставленні до іншої людини стали основними пунктами сьогоденних розважань.

Приватні молитви, духовні розмови і спільнотні моменти серед матерів стали моментами, коли Господь особливо торкає серце людини.

Особливістю нашого дня був показ фільму «ТІ, ЩО ВІРНІ», це можемо сказати була прем’єра, бо опісля вже показ відбувся у кінотеатрі Космос. Це документальна стрічка, яка розповідає про вихід Української Греко-Католицької Церкви з підпілля після насильної ліквідації у 1946 році. ЖИВЕ ТВ приїхало до нас і всі присутні мали нагоду переглянути цю стрічку і поспілкуватися з Павлом та Анною, представниками Живого ТВ.

Завершилася зустріч запитаннями-відповідями. Протягом цілого дня стоїть скринька, куди учасниці реколекцій вкидають написані запитання, а священик відповідає.

Дякуємо Богові, за священиків, які допомагали уділяти таїнство покаяння, братам семінаристам Павлові і Любомирові за організаційні питання та допомогу у проведенні, а всім матерям за їхню участь та бажання духовно відновитися.

Прес-центр парафії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next