АКТУАЛЬНО

Реколекції для священичих родин Одеського та Кримського екзархатів

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:10
13-16 червня у м. Коблево відбулися реколекції для священиків Одеського екзархату та їх родин. Учасники реколекцій здійснили духовну мандрівку під проводом ієрм. Корнилія Яремака, ЧСВВ.

Упродовж трьох днів священнослужителі, черпаючи із молитви, Святих Таїнств і слова отця-реколектанта,  духовного відновлювалися у своєму покликанні: служити Богові та людям. «Декада місійності є доброю порою для діяння Духа Святого, тому ми маємо можливість духовно збагатитися та згуртуватися у велику християнську родину Південної України», - заохотив преосвященний владика Михайло (Бубній).

Розпочалися духовні віднови молитвою Вечірні, після якої о. Корнилій виголосив першу вступну науку. Наступного дня, по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії, було зачитано декрет про призначення о. д-ра Андрія Танасійчука протосинкелом для Одеського та Кримського екзархатів. Владика Михайло звернувся до новопризначеного протосинкела із вітальними словами, побажавши наснаги та ревної праці у повіреному уряді.

Отець-проповідник у своїх науках акцентував на тематиці Божого милосердя, а також на основі Святого Письма крок за крoком намагався донести до слухачів безмежну любов Бога, Його велике милосердя до людей та необхідність непохитної віри. На прикладі Авраама та Мойсея реколектант показав їхню глибоку віру в Бога та вірність Його Слову протягом багатьох років. «Віра людини у Бога  - це не є стала величина: повірив і на все життя», - зазначив о. Корнилій.

На завершення проповідник помолився Молебень до Христа Чоловіколюбця, окропив всіх присутніх свяченою водою та уділив повний відпуст з нагоди реколекцій.

Отець протосинкел від імені всього духовенства Одеського та Кримського екзархатів УГКЦ подякував реколектанту за Боже слово.

Прес-служба Одеського екзархату

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next