АКТУАЛЬНО

Реколекції для священичих родин Одеського та Кримського екзархатів

Середа, 02 листопада 2016, 13:24
31 жовтня 2016 року в Коблево Миколаївської області на базі готельно-відпочинкового комплексу «Лагуна» з благословення правлячого Екзарха Михаїла (Бубнія) молитвою вечірні розпочалися реколекції для священичих родин Одеського та Кримського екзархатів, які проводить преосвященний владика Степан (Меньок), Екзарх Донецького екзархату.

Після вечірні координатор стратегії розвитку «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»  від нашого екзархату о. д-р Микола Слободян провів першу пособорову зустріч на теми: «Катехизація», «Молитва» та «Літургія», ознайомивши присутніх із необхідністю впровадження на парафіяльному рівні рішень Патріаршого Собору. Такі зустрічі проходитимуть щодня під час триденних реколекцій, де духовенство та вірні наших екзархатів будуть спільно обговорювати можливості впровадження Стратегії 2020 УГКЦ на теренах Південної України.

Наступний день розпочався утренею та Божественною Літургією, під час якої владика Степан виголосив першу вступну науку. Під час наук досвідчений єпископ давав духовні настанови для священиків та їхніх дружин радив заглибитися у свій внутрішній стан і роздумати над собою на самоті та зробити для себе певні настанови на майбутнє, адже час реколекцій – є найбільш благодатним часом для віднови Духа Божого в кожному з нас й пізнанні Бога в істині.

Особливу увагу владика звернув на духовному зрості священичої сім’ї, що потребує часу та зусилля, адже на кожній парафії саме родина священика є прикладом до наслідування: «Як почути голос Божий в гаморі цього світу? Потрібно дати Богові шанс. Відірватися від всіх термінових справ і пожертвувати час для Бога, бо у вічності часу вже не буде».

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next