АКТУАЛЬНО

Реколекції Товариства українських студентів-католиків «Обнова» у Заздрості

Неділя, 21 грудня 2014, 08:17
Цього грудня, як і кожного року перед Різдвом, тернопільські обновляни зібралися в Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості, що на Тернопільщині.

«Це місце є благословенне, кожен тут відчуває благодать, час реколекції внутрішньо наповнює живим Богом. Тут особлива атмосфера! Звідки б не приїхав, з будь-якого куточка області, в Заздрості ти як вдома! Тут особлива домашня атмосфера, в якій кожен може відчути Бога в ближньому, в колі обновлянської сім’ї. Ми не знаємо кращого реколекційного місця! Сестри завжди радо нас приймають, що є однією з головних причин наших зустрічей тут! Саме тому цього року ТУСК «Обнова» знову в Заздрості!» - говорять учасники реколекцій.

Темою цьогорічних реколекцій є «Різдво в духовних деталях». Отцем-реколектантом виступив друг Товариства, який вже не вперше і завжди радо співпрацює з молоддю, - протоієрей доктор Віталій Козак, митрополичий вікарій з питань стратегій розвитку УГКЦ, декан м. Тернопіль, центральний адміністратор парафії Святої Софії.

Традиційно реколекції розпочалися діленням враженнями та очікуваннями від реколекцій. Протягом двох днів обновляни мали шість конференцій. Отець Віталій проводив науки, в яких молодь глибше намагалася осягнути радість народження нашого Спасителя. Духовні розмови, Літургія, Вечірня, спільні молитви, трапези – усе для духовного відновлення перед Різдвом! Молоді люди переконано стверджують, що кожен повертається додому новою людиною! І протягом цілого року, аж до наступних реколекцій будуть згадувати веселі моменти та духовні науки, завжди з радістю повертаючись сюди бодай думками. Адже тут, у Заздрості, наше серце знаходить спокій, мир та зцілення!

Прив’язаність обновлянських реколекцій до Заздрости є логічною, тому що назва Товариства походить від назви праці о. д-ра Йосифа Сліпого «Шляхом Обнови». Товариство було засноване в 1930 р. мтрополитом Андреєм Шептицьким для згуртування студентської інтелігенції. Першим духівником був о. д-р Микола Кондрат. Дуже швидко Товариство набуло великої популярності і провадило активну роботу серед молоді. Однак, у 1939 році змушене було припинити свою діяльність і відновило її лише в 1992 р. у Львові. У Тернополі ТУСК «Обнова» провело свої перші зібрання в серпні 1997 р.

Головна мета Товариства - «обновити все в Христі». Упродовж 17 років Тернопільський осередок обновлян бере активну участь у житті Церкви. Учасниками Товариства є здебільшого студенти. Вони зустрічаються щовівторка впродовж академічного року на традиційних семінарах, які готують секції товариства: економічна, культурологічна, медична, філософсько-богословська та секція соціальних студій. Щомісяця обновляни зустрічаються зі своїм духівником – о. д-ром Іваном Січкариком та о.Романом Чубарою.

Люба Бутрин, членкиня «Обнови»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next